Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Το πείραμα των εμβολίων αμφισβητείται: Το Ισραήλ ξεκίνησε 3η δόση, η Αυστραλία άρση lockdowns μόνο εάν εμβολιαστεί το 80%

Το πείραμα των εμβολίων αμφισβητείται: Το Ισραήλ ξεκίνησε 3η δόση, η Αυστραλία άρση lockdowns μόνο εάν εμβολιαστεί το 80%
Το πείραμα των εμβολίων… αρχίζει να αμφισβητείται
Σχετικά Άρθρα

Είναι η απόδειξη της αποτυχίας.
Στην αρχή είπαν στους πολίτες του κόσμου, εμβολιαστείτε με δύο δόσεις από τα εμβόλια Pfizer και Moderna ή τα μονοδοσικά της Johnson and Johnson και AstraZeneca και εφόσον φθάσουν οι εμβολιασμοί στο 70% θα έχει επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης ή κατά το λαϊκότερο ανοσία των ζώων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα εξής δεδομένα

1)Ότι σε ορισμένες χώρες η εμβολιαστική κάλυψη είναι ισχυρή σε σχέση με άλλες χώρες επί του συνολικού πληθυσμού.

  • Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων 64%
  • Η Χιλή με ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων 64%
  • Το Ισραήλ με ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων 59%
  • Η Μεγάλη Βρετανία με ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων 57%
  • Οι ΗΠΑ με ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων 57%
  • Η ΕΕ με ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων 49%
  • Η Ιαπωνία με ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων 27%
  • Η Βραζιλία με ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων 19%
  • Η Ρωσία με ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων 15%
  • Η Ινδία με ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων 7%
  • Η Νότια Αφρική με ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων 5%

2)Ότι από τους 167 νοσηλευόμενους στο Ισραήλ το 63% είναι εμβολιασμένοι και το 53% των κρουσμάτων από Covid 19 είναι εμβολιασμένο.

3) Με βάση επίσημες έρευνες στο Ισραήλ η αποδοτικότητα των εμβολίων, λόγω των μεταλλάξεων καταρρέει στο 16% μετά από 6 μήνες ως προς την μεταδοτικότητα.
Δηλαδή μετά από 6 μήνες ένας εμβολιασμένος μπορεί και να κολλήσει τον Covid 19 και να τον μεταδώσει.
Το πιο σοβαρό στοιχείο είναι ότι με όρους σοβαρής ή μη νοσηρότητας επίσης καταγράφεται μείωση της αποδοτικότητας των εμβολίων στο 39%.
Δεν είναι τυχαίο ότι το 66% των ανθρώπων που πέθαναν από Covid 19 στο Ισραήλ τον Ιούλιο 2021 ήταν εμβολιασμένοι.

  • Η πιθανότητα θανάτων σε νέους και παιδιά ή βαριάς νοσηρότητας φθάνει στο εντυπωσιακό ποσοστό 0,00020% δηλαδή το 99,99980% των νέων ανθρώπων ούτε θα νοσήσουν βαριά, ούτε θα πεθάνουν.
  • Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, σοκάρει με την ανάλυση του ο Covid 19 μας έχει ταπεινώσει, θα αποδειχθεί ανεπαρκές το ελληνικό αλφάβητο να καλύψει τις μεταλλάξεις, υποστηρίζει το διεθνούς φήμης πανεπιστήμιο.
  • Η απόφαση του CDC των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ να επαναφέρει την χρήση της μάσκας αποδεικνύει ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν το ίδιο.

Το πείραμα των εμβολίων… αρχίζει να αμφισβητείται

Το πείραμα των εμβολίων αρχίζει να αμφισβητείται και υπάρχουν δυστυχώς πολλά αποδεικτικά στοιχεία.
Σε κάθε περίπτωση ο προαιρετικός εμβολιασμός πρέπει να διατηρηθεί και κάθε πολίτης του κόσμου θα πρέπει αυτοβούλως χωρίς εξαναγκασμούς να αποφασίσει εάν θέλει να εμβολιαστεί ή όχι.
Ο εμβολιασμός δεν πρέπει να δαιμονοπείται ούτε όμως και να θεοποιείται.
Τα εμβόλια προστατεύουν αλλά επίσης και εξασθενούν και κάποιοι θα υποστούν συνέπειες από τις παρενέργειες.
Τα εμβόλια είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις.

Ξεκίνησε ο 3ος εμβολιασμός στο Ισραήλ

Ξεκίνησε και επίσημα η 3η δόση των εμβολίων του Covid 19 στο Ισραήλ μετά τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκέντρωσαν οι Ισραηλινοί για την πορεία εξασθένισης της αποτελεσματικότητας των εμβολίων.

Μέχρι στιγμής, σχεδόν 5,8 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου Pfizer.
Πάνω από το 90% των ατόμων άνω των 60 ετών έχουν ήδη λάβει δύο δόσεις της Pfizer.
To Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ και η αρμόδια επιτροπή για τον εμβολιασμό ψήφισε σχεδόν ομόφωνα πλειοψηφία 56-1 για να εμβολιαστούν οι ισραηλινοί με 3η δόση Pfizer παρ΄ ότι ακόμη δεν έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ FDA.
Στο Ισραήλ η κατάσταση επιδεινώνεται σταθερά.
Συνολικά 167 άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, εκ των οποίων 26 ήταν διασωληνωμένοι.
«Χωρίς περαιτέρω δράση και εκτεταμένη ανοσοποίηση από το κοινό, ο αριθμός των νέων και σοβαρών κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμφόρηση στις κοινοτικές κλινικές και νοσοκομεία υγείας» αναφέρει το Ισραήλ.
Ενώ η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων είναι νεότεροι άνθρωποι - ανάμεσά τους και μη εμβολιασμένα παιδιά - η χώρα αρχίζει να βλέπει όλο και περισσότερους ηλικιωμένους που εμβολιάστηκαν πριν από πέντε και έξι μήνες να μολύνονται και το κυριότερο να νοσούν βαριά.
Η προκαταρκτική έρευνα του Υπουργείου Υγείας έδειξε ότι το εμβόλιο Pfizer ήταν μόνο 16% αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Delta σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί πάνω από 6 μήνες.
Επιπλέον, εκτιμάται ότι για άτομα 60 ετών και άνω, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών έχει μειωθεί από 97% σε 81%.
«Το 81% εξακολουθεί να είναι αποτελεσματικό, αλλά το χάσμα είναι δραματικό», ανέφερε ο καθηγητής Eran Segal του Ινστιτούτου Επιστημών Weizmann επειδή αν προηγουμένως η πιθανότητα ενός εμβολιασμένου ατόμου ηλικίας 60+ να αρρωστήσει σοβαρά ήταν 3%, τώρα είναι 19%, που σημαίνει έξι φορές περισσότερο.

Στις ΗΠΑ απαιτούν πιστοποιητικά υγείας δηλαδή απόδειξη εμβολιασμού και επαναφέρουν τις μάσκες

Η προεδρία Biden δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στο αμερικανικό δημόσιο θα πρέπει να φέρουν αποδείξεις εμβολιασμού κατά του Covid-19 ή να φορέσουν μάσκες και να πραγματοποιήσουν πολλά tests.
Σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά στοιχεία, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περίπου 2,18 εκατομμύρια πολιτικούς υπαλλήλους και 570.000 άλλους υπαλλήλους που εργάζονται για την Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Ποιοι αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα

Η Αμερικανική Ένωση Εργαζομένων στα Ταχυδρομεία (AWPU) δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι αντιτίθεται στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων.
Η Ένωση Ομοσπονδιακών Αξιωματικών Επιβολής του Νόμου, που εκπροσωπεί 30.000 ομοσπονδιακούς αξιωματικούς και πράκτορες, δήλωσε ότι τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων.

Οι μεγάλες εταιρίες απαιτούν πιστοποιητικά εμβολίων

Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ ζητούν από τους εργαζόμενους τους αποδείξεις ότι έχουν εμβολιαστεί.
Μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως το Facebook και η Google ανακοίνωσαν ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως πριν επιστρέψουν στη δουλειά τους.
Περίπου το 60% των Αμερικανών ενηλίκων έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι σήμερα.

Η Αυστραλία θα αποσύρει τα lockdowns εάν εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποκάλυψε ότι εάν το 80% του πληθυσμού εμβολιαστεί μόνο τότε η χώρα θα ανοίξει περαιτέρω τα διεθνή σύνορά της.
Εν τω μεταξύ, το 70% των Αυστραλών ηλικίας άνω των 16 ετών πρέπει να εμβολιαστεί για να αρθεί το lockdown που κυριαρχεί σε πολλές πόλεις της Αυστραλίας.
Επί του παρόντος, περίπου το 18% του εθνικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο και περίπου το 40% έχουν εμβολιαστεί με μια δόση.
Ο πρωθυπουργός δεν έθεσε ακριβές χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη των στόχων εμβολιασμού αλλά επισήμανε ότι πιστεύει ότι ο στόχος του 70% θα μπορούσε να επιτευχθεί πριν από το τέλος του 2021.
Οι κάτοικοι του Σίδνεϊ και όσοι βρίσκονται στις γύρω περιοχές αντιμετωπίζουν σκληρό lockdown με εγκλεισμό στο σπίτι για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, ενώ έχει περάσει ένας μήνας με σκληρά μέτρα.
Η τοπική κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέφερε τα «χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού» ως βασικό παράγοντα για την παράταση του lockdown.
Η αστυνομία στην πολιτεία κάλεσε τον στρατό να βοηθήσει στην επιβολή των αυστηρών περιορισμών καραντίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης