Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνδυασμός AstraZeneca – Sputnik V: Καμία σοβαρή παρενέργεια, δείχνει η πρώτη μελέτη

Συνδυασμός AstraZeneca – Sputnik V: Καμία σοβαρή παρενέργεια, δείχνει η πρώτη μελέτη
Έως σήμερα, 50 εθελοντές εμβολιάστηκαν και νέοι συμμετέχοντες έχουν κληθεί να πάρουν μέρος στη δοκιμή
Σχετικά Άρθρα
Η πρώτη στον κόσμο μελέτη συνδυασμού του εμβολίου της AstraZeneca και με το πρώτο συστατικό του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, που διεξήχθη στο Αζερμπαϊτζάν, έδειξε ότι δεν υπάρχει κάποια σοβαρή παρενέργεια ή μόλυνση με τον κορωνοϊό μετά τον εμβολιασμό, ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).
«Οι έρευνες για την ασφάλεια και την ανοσοποίηση του συνδυασμού του εμβολίου της AstraZeneca και του πρώτο συστατικού του Sputnik V στο Αζερμπαϊτζάν άρχισαν τον Φεβρουάριο του 2021.
Έως σήμερα, 50 εθελοντές εμβολιάστηκαν και νέοι συμμετέχοντες έχουν κληθεί να πάρουν μέρος στη δοκιμή.
Η ενδιάμεση ανάλυση των στοιχείων δείχνουν υψηλό προφίλ ασφάλειας από τη συνδυαστική χρήση των εμβολίων χωρίς σοβαρές παρενέργειες ή περιπτώσεις κορονοϊού μετά τον εμβολιασμό» αναφέρει το RDIF.
Τα αρχικά στοιχεία της ανοσοποίησης της συνδυαστικής χρήσης εμβολίων στο Αζερμπαϊτζάν θα δημοσιευθεί τον Αύγουστο.
«Προσβλέπουμε την επιτυχία του Αζερμπαϊτζάν και σε άλλες χώρες, κάτι που θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη εφαρμογή προγραμμάτων εμβολιασμού και θα προστατεύσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Θεωρούμε σημαντικό να διεξάγουμε κοινή έρευνα για τον συνδυασμό του πρώτου συστατικού του Sputnik V με εμβόλια άλλων κατασκευαστών για πιο αποτελεσματική μάχη κατά των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του RDIF .
«Μία ετερογενής προαγωγική ενίσχυση που περιλαμβάνει τη χορήγηση συστατικών διαφορετικών εμβολίων σε έναν ασθενή είναι ένα από τα πολλά υποσχόμενα σχήματα εμβολιασμού για μελέτη. Γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρο τώρα που το ζήτημα πρόληψης της εξάπλωσης νέων στελεχών του κορονοϊού κορυφώνεται και η ανάγκη για επανεμβολιασμό του πληθυσμού τίθεται επίσης. Γι’ αυτό τα αποτελέσματα της μελέτης μπορεί να αποκτήσουν μεγάλη σημασία για εκείνες τις χώρες όπου έχουν καταχωρηθεί τόσο το εμβόλιο της AstraZeneca όσο και το εμβόλιο Sputnik V» πρόσθεσε η Γενική Διευθύντρια της AstraZeneca Ρωσίας και Ευρασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης