Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Χρήση του Green Pass για Covid σε αεροπλάνα, πλοία και τρένα

Ιταλία: Χρήση του Green Pass για Covid σε αεροπλάνα, πλοία και τρένα
Η σχετική απόφαση μπορεί να ληφθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ώστε να εφαρμοστεί πριν το μεγάλο κύμα επιστροφής των Iταλών από τις διακοπές
Σχετικά Άρθρα

H κυβέρνηση του Mario Draghi προτίθεται να επιβάλει την χρήση «green pass εμβολιασμένων» και για την επιβίβαση των πολιτών σε πλοία, τρένα και αεροπλάνα, σύμφωνα με τη RAI.
Η σχετική απόφαση μπορεί να ληφθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ώστε να εφαρμοστεί πριν το μεγάλο κύμα επιστροφής των Iταλών από τις διακοπές, μετά τον Δεκαπενταύγουστο.
Ως γνωστόν, το «green pass», από τις 6 Αυγούστου θα είναι αναγκαίο για να κάθεται κανείς στα τραπέζια των εσωτερικών χώρων των εστιατορίων, αλλά και για να μπορεί να μπαίνει σε γυμναστήρια, πισίνες, πολιτιστικά κέντρα και να έχει την δυνατότητα να επισκέπτεται τους συγγενείς στα νοσοκομεία.

Αύξηση εμβολιασμών

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών αρχών, η μεγάλη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό, τις τελευταίες ημέρες, αφορά κυρίως τους νέους.
Την τελευταία εβδομάδα εμβολιάσθηκαν 350.000 Iταλοί κάτω των τριάντα ετών.
Το 30%, είναι ηλικίας 12 με 19 ετών.
Ο κύριος στόχος, τώρα, είναι να εμβολιαστούν τα 4,3 εκατομμύρια κατοίκων της χώρας, άνω των 50 ετών, που ακόμη δεν έχουν κλείσει ραντεβού.
Μεταξύ αυτών, 220.000 είναι δάσκαλοι, καθηγητές και μέλη του διοικητικού προσωπικού των σχολείων.
Αν δεν ζητήσουν να προστατευθούν με σκεύασμα κατά του κορωνοϊού μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες, η κυβέρνηση Draghi μπορεί να αποφασίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, όπως συνέβη ήδη με τους υγειονομικούς.
Ο Carlo Bonomi, τέλος, πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, τονίζει:
«η χρήση του «πράσινου πάσου», μέσα τις διάφορες επιχειρήσεις της χώρας μας, είναι προς το συμφέρον όλων.
Μπορεί σίγουρα να βρεθεί μια συμφωνία, ένα ουσιαστικό σημείο σύγκλισης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης