Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Αναζήτηση των ανεμβολίαστων άνω των 60 ετών από τους οικογενειακούς γιατρούς

Ιταλία: Αναζήτηση των ανεμβολίαστων άνω των 60 ετών από τους οικογενειακούς γιατρούς

«Μαίνεται» η δημόσια συζήτηση σχετικά με το αν το προσωπικό στην εκπαίδευση θα πρέπει να εμβολιαστεί υποχρεωτικά

Σχετικά Άρθρα

Οι οικογενειακοί γιατροί θα πρέπει να τηλεφωνήσουν ή και να επισκεφθούν τους πολίτες άνω των εξήντα ετών που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί, και να προσπαθήσουν να τους πείσουν να προστατευθούν από τον κορωνοϊό σύμφωνα με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Υγείας, όπως μεταδίδει το Reuters τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021.
Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, πρόκειται για 2,4 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας.
Γιατροί του εθνικού συστήματος επισκέπτονται επίσης, με μικρές κινητές μονάδες, απομακρυσμένα χωριά (ορεινών, κυρίως, περιοχών) προκειμένου να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία εμβολιασμού

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Στο μεταξύ συνεχίζεται η δημόσια συζήτηση και ο προβληματισμός σχετικά με το αν το εκπαιδευτικό προσωπικό θα πρέπει να εμβολιαστεί υποχρεωτικά κατά του κορωνοϊού.
«Θεωρώ ότι μπορεί να φτάσουμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των δασκάλων και καθηγητών, έτσι όπως έγινε για τους υγειονομικούς. Οι εκπαιδευτικοί είναι κατηγορία υψηλού κινδύνου, διότι η παραλλαγή Delta μολύνει, ως γνωστόν, κυρίως τους νέους», δήλωσε ο καθηγητής ιολογίας Φαμπρίτσιο Πρελιάσκο, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής που συμβουλεύει την τοπική αυτοδιοίκηση της Λομβαρδίας.
Προς το παρόν, πάντως, η κυβέρνηση του Mario Draghi δεν έχει ταχθεί υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού όσων εργάζονται στα σχολεία της χώρας.
Πολλά θα εξαρτηθούν από την πρόοδο στο μέτωπο της χορήγησης των εμβολίων μέχρι τα μέσα Αυγούστου.
Μέχρι σήμερα έχει λάβει τα προστατευτικά σκευάσματα κατά του κορvνοϊού, το 50,2% του ιταλικού πληθυσμού άνω των 12 ετών. Συνολικά, έχουν χορηγηθεί 61.543.227 δόσεις.

Προνόμια σε εμβολιασμένους

Αύριο, τέλος, η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει νέα μέτρα, τα οποία θα προβλέπουν προνόμια για τους πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό τους κύκλο.
Θα χρειάζεται «πράσινη κάρτα» και πλήρης εμβολιασμός για είσοδο σε τραίνα, αεροπλάνα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και κλαμπ.
Θα πρέπει να εξακριβωθεί αν η «πράσινη κάρτα εμβολιασμού» θα είναι αναγκαία, τελικά, και για την πρόσβαση στους κλειστούς χώρους εστιατορίων κα καφέ μπαρ.

Matteo Salvini και καφές...

Ο γραμματέας της Lega, Matteo Salvini, (ο οποίος μετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού) θεωρεί ότι «για έναν καφέ δεν χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού», ενώ η κεντροαριστερά τάσσεται υπέρ μιας αυστηρότερης γραμμής.
Τον τελευταίο λόγο θα την έχει, όπως πάντα, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης