Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Αύριο (26/7) η απόφαση για τον κατώτατο μισθό - Έχει διπλασιαστεί ο ρυθμός απονομής των εκκρεμών συντάξεων

Χατζηδάκης: Αύριο (26/7) η απόφαση για τον κατώτατο μισθό - Έχει διπλασιαστεί ο ρυθμός απονομής των εκκρεμών συντάξεων
Την Πέμπτη θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του υπουργείου Εργασίας

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αύριο, Δευτέρα 26/7, θα ληφθεί η απόφαση για τον κατώτατο μισθό, όπως ανέφερε δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.
Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει σταθμίσει όλα τα δεδομένα, βλέπει και τι έχει μεσολαβήσει και την προοπτική της οικονομίας και θα κινηθεί με έναν τρόπο συνετό και δίκαιο».
Όπως είπε ο υπουργός, « με βάση όσα προβλέπει ο νόμος, οι κοινωνικοί εταίροι τοποθετήθηκαν. Και οι μικρομεσαίοι, η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΒΕ, τάσσονται υπέρ του «παγώματος» του μισθού επειδή έχει μεσολαβήσει μια ύφεση 8,2% πέρυσι. Η ΓΣΕΕ τάσσεται υπέρ μιας αύξησης από τα 650 ευρώ στα 751 ευρώ για λόγους στήριξης των εργαζομένων».

Για εκκρεμείς συντάξεις

Κάνοντας αναφορά στις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι έχει διπλασιαστεί ο ρυθμός απονομής τους, καθώς το καλοκαίρι του 2019, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ, έβγαιναν 10.000-11.000 συντάξεις τον μήνα και τώρα έχουν φτάσει στις 20.000.
«Στόχος είναι σε 3-4 μήνες από τώρα να πάμε στις 30.000 συντάξεις και σε αυτό θα μας βοηθήσει ένα κέντρο του ΕΦΚΑ, που ολοκληρώνεται τώρα, για τη διαδοχική ασφάλιση», είπε χαρακτηριστικά.

Τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών

Την Πέμπτη θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του υπουργείου Εργασίας, το οποίο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα στελεχώνεται από εκπαιδευμένους υπαλλήλους που θα δίνουν άμεσες απαντήσεις, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.
Σε πλήρη λειτουργία, κατά τον υπουργό, θα τεθεί τον Σεπτέμβριο.
Ο ίδιος εξήγησε ότι «για πιο εξειδικευμένες απαντήσεις θα λειτουργούν υποστηρικτικά γραφεία στους οργανισμούς του υπουργείου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης