Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ήρθε η ώρα για τοποθετήσεις στο bitcoin; - Οι 3 λόγοι που συνηγορούν για την επιστροφή στην άνοδο

Ήρθε η ώρα για τοποθετήσεις στο bitcoin; - Οι 3 λόγοι που συνηγορούν για την επιστροφή στην άνοδο

Γιατί πιστεύεται ότι η τιμή του Bitcoin έφτασε στα χαμηλά της στα 29.500 δολάρια

Σχετικά Άρθρα
Η ανάκαμψη του Bitcoin σε επίπεδα άνω των 32.000 δολαρίων ενίσχυσε τη διάθεση μεταξύ των traders που πιστεύουν ότι το κρυπτονόμισμα συνάντησε το κατώτατο όριο του.

Βέβαια δεν είναι και λίγοι εκείνοι οι αναλυτές που προειδοποιούν ότι η έντονη αντίσταση εμποδίζει το δρόμο προς τα νέα υψηλά.
Τα δεδομένα από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView δείχνουν ότι οι ταύροι κατάφεραν να συσσωρευτούν ξανά στο επίπεδο των 32.000 δολαρίων, όπου το Bitcoin έχει παραμείνει καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Ωστόσο, ακόμη δεν είναι λίγοι οι traders που τηρούν στάση αναμονής για περαιτέρω επιβεβαίωση ότι το Bitcoin μπορεί να βρίσκεται στη μέση μιας αντιστροφής τάσης πριν επανέλθουν πλήρως στην αγορά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης βλέπουν ανοδική άνοδο

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Delphi Digital, παρατηρήθηκε μια επιθετική αντιστροφή στη βάση προθεσμιακών συμβολαίων CME στις 21 Ιουλίου, και αυτό είναι ένα ανοδικό σημάδι για τους traders που κέρδισαν «φθηνά» συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.
Το προκύπτον contango ερμηνεύεται ως bullish επειδή η τιμή των futures είναι πάνω από την τιμή spot του περιουσιακού στοιχείου.

Όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα, το ανοιχτό ενδιαφέρον για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin διπλασιάστηκε από 1,25 δισ. δολάρια στις 19 Ιουλίου σε 2,5 δισ. δολάρια στις 20 Ιουλίου, αφού οι θεσμικοί τοποθετήθηκαν «μετά από μια περίοδο βραχυπρόθεσμης διάρκειας».
Ενώ τα μοχλευμένα κεφάλαια παραμένουν καθαρά καθώς χρησιμοποιούν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης CME για να αντισταθμίσουν την άμεση έκθεσή τους, η Delphi Digital ανέφερε ότι πιθανότατα «έκλεισαν κάποιο ποσό από τις θέσεις τους.

Το Bullish σήμα

Συνολικά, η δημιουργία συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης της CME είναι μια ελαφρώς bullish, δεδομένου ότι το BTC είχε ανακτήσει το εύρος του λίγες ώρες μετά το τέλος της συνεδρίασης της Νέας Υόρκης.
Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι οι άνθρωποι αγοράζουν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης καθώς το BTC αυξήθηκε κάτω από το εύρος τιμών στο οποίο βρίσκεται εδώ και μήνες.

Πολλές ζώνες αντίστασης παραμένουν στο μονοπάτι του Bitcoin

Η ανάκαμψη του Bitcoin άνω των 32.000 δολαρίων επανέφερε την αισιοδοξία για πολλούς traders, αλλά ο δρόμος μπροστά δεν είναι καθόλου ομαλός λόγω των πολλαπλών ζωνών αντίστασης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα επίπεδα αντίστασης εντοπίζονται στις 35.000 και 37.000 δολ.

Οι εισροές ιστορικά αυξάνονται κοντά στον πυθμένα της αγοράς

Ένα άλλο σημάδι bullishness είναι η πρόσφατη αύξηση των εισροών ως πιθανό σημάδι ότι το Bitcoin βρίσκεται το κατώτατο μέρος.
Μια πιο προσεκτική ματιά στο γράφημα δείχνει ότι υπήρξαν τρεις περιπτώσεις στο παρελθόν την 1η Αυγούστου 2017, στις 30 Νοεμβρίου 2018 και στις 12 Μαρτίου 2020, όπου οι εισροές αυξήθηκαν με τρόπο παρόμοιο με αυτό που παρατηρήθηκε στις 16 Ιουλίου.
Εάν η αγορά κινείται με παρόμοιο τρόπο με το ιστορικό μοτίβο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η πρόσφατη πτώση στα 29.500 δολάρια να ήταν το κατώτατο σημείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης