Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Musk: Η Τesla θα ξαναδεχτεί το Bitcoin ως μέσο πληρωμής - Ισχυρή ανάκαμψη για το κρυπτονόμισμα

Musk: Η Τesla θα ξαναδεχτεί το Bitcoin ως μέσο πληρωμής - Ισχυρή ανάκαμψη για το κρυπτονόμισμα
H Tesla πιθανότατα θα συνεχίσει να δέχεται bitcoin, είπε ο Elon Musk

Συντηρείται η ανοδική τάση στα κρυπτονομίσματα, μετά τις νέες δηλώσεις του -γνωστού και μη εξαιρετέου- CEO της Τesla Elon Musk, ο οποίος ανέφερε σε εκδήλωση την Τετάρτη 21 Ιουλίου πως η αυτοκινητοβιομηχανία θα αρχίσει να δέχεται ξανά bitcoin για αγορές οχημάτων.
«Φαίνεται ότι το bitcoin μετατοπίζεται προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Την ίδια στιγμή, ένα σωρό εργοστάσια στην Κίνα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για εξορύξεις επιβαρύνοντας το περιβάλλον, έχουν κλείσει» δήλωσε ο Musk στο συνέδριο The B-Word, μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Crypto Council for Innovation.
«Θέλω μόνο να επιβεβαιώσω ότι το ποσοστό χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για εξορύξεις Bitcoin φτάνει στο 50% ή και περισσότερο.
Αν αυτό ισχύει, η Tesla πιθανότατα θα συνεχίσει να δέχεται bitcoin», είπε. 
Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο του 2021, ο Musk δήλωσε στο Twitter ότι η εταιρεία θα αναστείλει τις αγορές οχημάτων με bitcoin λόγω ανησυχίας για την «ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για εξορύξεις».
Έκτοτε το Πεκίνο επέβαλε σημαντικούς περιορισμούς, αναγκάζοντας, στην ουσία, της εταιρείες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων να κλείσουν.
Μάλιστα, πολλές από αυτές φέρονται να συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους στις ΗΠΑ, όπου η Ενέργεια είναι… φθηνή.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Fred Thiel της Marathon Digital εκτιμά ότι η εξόρυξη bitcoin στις ΗΠΑ τροφοδοτείται περισσότερο από 50% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Bitcoin: Aνοδική αντίδραση μετά το selloff

Tην ίδια στιγμή, ισχυρή ανοδική αντίδραση σημειώνει το Bitcoin μετά το selloff των προηγούμενων ημερών, σπάζοντας το φράγμα των 30.000 δολαρίων και πορευόμενο ολοταχώς για τα 34.000 δολ., όπου τοποθετείται το επόμενο σημείο αντίστασης.
Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το ψηφιακό νόμισμα κατέγραφε αύξηση 7%, στα 32.000 δολάρια.
«Οι επενδυτές ανησυχούν ότι αν το Bitcoin χάσει τη στήριξη των 30.000 δολαρίων θα φτάσει σε χαμηλότερα επίπεδα αρκετά γρήγορα» ανέφερε επικεφαλής αναλυτής της Ava Trade Ltd. Naeem Aslam, προσθέτοντας πως «η τιμή του είναι σταθερή και, ευτυχώς, δεν έχουν υπάρξει πωλήσεις υπό το κράτος πανικού».
Τόσο το Bitcoin όσο και τα άλλα κρυπτονομίσματα στις 19 και 20 Ιουλίου κατρακύλησαν, με περί τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια στην κυριολεξία να εξαφανίζονται από την αγορά. Εν προηγούμενο selloff είχε σημειωθεί στα μέσα Μαΐου.
Σε κάθε περίπτωση, το Bitcoin πρέπει να ξεπεράσει μια σειρά από εμπόδια που έχουν να κάνουν με τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι ρυθμιστικές αρχές σε Κίνα, ΗΠΑ, και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από την άλλη, εντείνεται η ανησυχία για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε ό,τι αφορά τις εξορύξεις κρυπτονομισμάτων και τις συνέπειες που έχουν στο φυσικό περιβάλλον.
Κατά τ’ άλλα:
• Ο σχετικός δείκτης ισχύος (RSI) στο γράφημα τεσσάρων ωρών κατέγραψε σήμα υπερπώλησης τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, καθώς το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 30.000 $.
O RSI δεν είναι ακόμη υπεραγορασμένος, κάτι που θα μπορούσε να κρατήσει τους αγοραστές ενεργούς έναντι αντίστασης των 34.000 δολ.
• Ο κινητός μέσος όρος των 100 ημερών στο γράφημα τεσσάρων ωρών μειώνεται καθώς οι αγοραστές ρευστοποιούν κέρδη μετά το ράλι.
• Το momentum βραχυπρόθεσμο βελτιώνεται καθώς το bitcoin ανακάμπτει.
Η ανάκαμψη άνω των 30.000 δολαρίων υποδηλώνει ότι οι καθοδικές πιέσεις λόγω πωλήσεων, που είχαν ξεκινήσει από τον Ιούνιο, αρχίζει να επιβραδύνεται.
φδασφδσα_3.JPG
Τι «λένε» τα futures…

Ο αριθμός των ανοιχτών θέσεων στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του bitcoin, που διαπραγματεύονται σε μεγάλα ανταλλακτήρια και χρηματιστήρια, όπως η Binance και το Chicago Mercantile Exchange, συνεχίζει να αυξάνεται, με την πλειοψηφία των πωλητών να είναι short – κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει αστάθεια.
Το ανοιχτό ενδιαφέρον ή ο αριθμός των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης που διαπραγματεύθηκαν αλλά δεν έκαναν squar off λαμβάνοντας μια θέση αντιστάθμισης, αυξήθηκε στα 397.873,36 Bitcoin, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αναλυτικών στοιχείων blockchain Glassnode.
Σε αυτό το πλαίσιο, τα ανοιχτά συμβόλαια παρέμειναν σταθερά, στα περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια.
glassnode-studio_bitcoin-futures-open-interest-all-exchanges-1-1200x675.png
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αύξηση του δείκτη ανοιχτού ενδιαφέροντος δείχνει ότι οι traders ανοίγουν θέσεις πώλησης.
Σημειώνεται πως το Bitcoin διαπραγματεύεται στο εύρος των 30.000 έως 40.000 δολαρίων τους τελευταίους δύο μήνες. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης