Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Η σύγκριση των 4 ελληνικών τραπεζών σε ποιότητα ενεργητικού και κεφάλαια - Ποια προηγείται;

JP Morgan: Η σύγκριση των 4 ελληνικών τραπεζών σε ποιότητα ενεργητικού και κεφάλαια - Ποια προηγείται;

Τι δείχνει η σύγκριση των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών

Με αφορμή την επαναφορά της σύστασης neutral, δηλαδή της ουδετερότητας, για την Alpha Bank, η JP Morgan προχωρά και σε μια σύγκριση μεταξύ των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, στα μείζονα ζητήματα της ποιότητας του ενεργητικού και των κεφαλαίων.

Όπως διαπιστώνει, η Eurobank σαφώς και προηγείται στη μείωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) το 2021, αλλά οι υπόλοιπες τρεις θα επιτύχουν άμεση προσαρμογή στα επίπεδά της από το 2022.
Τα υψηλότερα κεφάλαια αναμένεται να τα έχει η Εθνική, με την Πειραιώς να έχει τα χαμηλότερα.
Εικόνα

Επαναφορά κάλυψης της Alpha Bank

Μετά από μια περίοδο περιορισμού, η JP Morgan επανέρχεται στην κάλυψη της Alpha Bank με neutral, ήτοι ουδετερότητα.
Όπως επισημαίνει, πολλά έχουν αλλάξει από την τελευταία φορά, με τα κυριότερα την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας 0,8 δισ. ευρώ και την έναρξη του νέου προγράμματος μείωσης του κινδύνου στον ισολογισμό.
Είναι σαφές ότι η προοπτική μείωσης των NPEs της τράπεζας βελτιώνεται σημαντικά και θα χρησιμεύσουν για την ευθυγράμμιση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες τους επόμενους 18-24 μήνες.
Ωστόσο, σε ορίζοντα 3-6 μηνών, οι επενδυτικές περιπτώσεις της Εθνικής και της Πειραιώς είναι καλύτερες, με τις συστάσεις να είναι overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς.
Με άλλα λόγια, το σχέδιο της Alpha Bank καθυστερεί περίπου 6 μήνες σε σχέση με τα υπόλοιπα των ελληνικών τραπεζών.

Τι μπορεί να αλλάξει τις συστάσεις

Σύμφωνα με την JP Morgan οι ανοδικοί κίνδυνοι για τις συστάσεις της περιλαμβάνουν πιθανές εκπλήξεις στο μέτωπο της έκδοσης των κεφαλαίων, ενώ οι αρνητικοί κίνδυνοι περιλαμβάνουν τον κίνδυνο εκτέλεσης των ανακοινωθέντων σχεδίων μείωσης των NPEs, με αποτέλεσμα μια πιο αργή ή μέτρια βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων, ή μεγαλύτερο από το αναμενόμενο κόστος για το κεφάλαιο.
Εικόνα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης