Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Ο νόμος για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών δεν θα συνδέεται με απολύσεις

Πελώνη: Ο νόμος για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών δεν θα συνδέεται με απολύσεις
Αποκλειστικά για εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι από αύριο 16/7 υποστήριξε η κα.Πελώνη
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει νομοθετικό πλαίσιο για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών που δεν θα τους συνδέει με απολύσεις διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν θα συνδέεται με απολύσεις» υποστήριξε η κα.Πελώνη, η οποία κληθείσα να τοποθετηθεί επί των δηλώσεων του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους, τόνισε πως ο υπουργός αναφέρθηκε στο ισχύον πλαίσιο, ενώ προανήγγειλε πως το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα.
«Το πλαίσιο αναφορικά με τις δημόσιες δομές θα εξειδικευθεί εν ευθέτω χρόνω, αυτό, που έχει ανακοινωθεί αφορά στις ιδιωτικές δομές, όπως οι Οίκοι Ευγηρίας και προβλέπουν αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών για όλους όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σημαντική αύξηση κρουσμάτων

Αναφερόμενη στην επιδημιολογική κατάσταση και τους εμβολιασμούς αφού σημείωσε ότι καταγράφεται σημαντική αύξηση νέων κρουσμάτων τόνισε ότι φέτος οι δυνατότητες άμυνας είναι εντελώς διαφορετικές.
«Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση, καθώς τώρα έχουμε όλοι στη διάθεσή μας την ασπίδα του εμβολίου, το οποίο είναι δωρεάν και άμεσα προσβάσιμο σε όλους.
Και έχουμε όλοι ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας, στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρό μας, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο έναντι του οποίου οι ανεμβολίαστοι μπορεί να λειτουργούν ως αναμεταδότες και εστίες μεταλλάξεων.
Είναι χρέος όλων - κομμάτων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκκλησίας, συλλογικών φορέων - να ενώσουμε τη φωνή μας με αυτήν της επιστήμης και της λογικής προκειμένου να πειστούν όσοι συμπολίτες μας διατηρούν επιφυλάξεις για την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού» είπε η κα.Πελώνη.

Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε

«Το δίλημμα, λοιπόν, είναι σαφές:
Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε.
Είναι καιρός να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από μία κοινή πραγματικότητα.
Και τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι κοινοί κανόνες δεν διχάζουν, αλλά ενώνουν» τόνισε η κα.Πελώνη.

Περίπου 9,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 9.480.000 εμβολιασμοί.
«Πάνω από 5.330.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει έστω μια δόση και περισσότεροι από 4.430.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 28 Ιουνίου μέχρι χθες, 590.000 πολίτες έκλεισαν το ραντεβού της πρώτης δόσης.
Το 1 στα 3 από αυτά κλείστηκε από πολίτες της ηλικίας 18-29 ετών» είπε η κα.Πελώνη.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τους έφηβους 15 -17 ετών

Επιπλέον ανέφερε ότι ανοίγει το απόγευμα η πλατφόρμα στην οποία μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της Pfizer οι έφηβοι 15-17 ετών σημειώνοντας ότι συμπεριλαμβάνονται όσοι έχουν κλείσει τα 15 (γεννημένοι έως 15/07/2006).
«Κάθε 15 μέρες θα ανανεώνεται και θα εντάσσονται όσοι έχουν κλείσει τα 15.Το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.
Μπορεί, επίσης, να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία.
Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους» είπε η κα.Πελώνη.
Επίσης επανέλαβε ότι ύστερα από την εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής η κυβέρνηση αποφάσισε την υποχρεωτικότητα σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την προστασία της υγείας των ευάλωτων συμπολιτών μας: στις ιδιωτικές και δημόσιες Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Φροντίδας ΑμεΑ, και στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας, διαγνωστικά Κέντρα, Κέντρα Αποκατάστασης, Κλινικές, Νοσοκομεία, δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Μόνο για εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι εστίασης, ψυχαγωγίας

«Παράλληλα, η κυβέρνηση φροντίζει να δώσει ελευθερία στους πολλούς και προστασία σε όλους.
Στο πλαίσιο αυτό, από αύριο 16 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα μπορούν να λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και να συμπληρώνουν το 85% της χωρητικότητάς τους. Έως τις 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών.
Οι εξωτερικοί χώροι στους οποίους λειτουργούν οι επιχειρήσεις αυτές μπορεί να είναι αμιγείς ή μικτοί» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης