Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Sam Bankman-Fried (FTX): Ίσως αγοράσουμε την Goldman Sachs ή το Chicago Mercantile Exchange

Sam Bankman-Fried (FTX): Ίσως αγοράσουμε την Goldman Sachs ή το Chicago Mercantile Exchange
«Η ιδέα της αγοράς εταιρειών όπως η Goldman Sachs και ο όμιλος CME δεν είναι εκτός συζήτησης» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του FTX
Σχετικά Άρθρα

Την αγορά του αμερικανικού τραπεζικού κολοσσού Goldman Sachs αλλά και του Chicago Mercantile Exchange (CME) θα εξετάσει στο μέλλον το ανταλλακτήριο FTX, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ιδιοκτήτης του και δισεκατομμυριούχος Sam Bankman-Fried.
Μιλώντας με τους Financial Times στις 14 Ιουλίου, ο Bankman-Fried δήλωσε ότι εάν το FTX γίνει το κορυφαίο ανταλλακτήριο και να ξεπεράσει ανταγωνιστές του, όπως οι Coinbase και Binance, «η ιδέα της αγοράς εταιρειών όπως η Goldman Sachs και ο όμιλος CME δεν είναι εκτός συζήτησης».
Ο 29χρονος, του οποίου η περιουσία φτάνει τα 8,7 δισεκ. δολ., είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εμπορικής εταιρείας Alameda Research και διευθύνων σύμβουλος του FTX crypto exchange.
Σύμφωνα με στοιχεία της Macrotrends, η Goldman Sachs έχει εκτιμώμενο ανώτατο όριο αγοράς 129 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο όμιλος CME έχει εκτιμώμενο ανώτατο όριο αγοράς 75,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σε συνέντευξή του στη Nikkei Asia στις 24 Ιουνίου, ο Bankman-Fried δήλωσε η FTX στοχεύει σε αποτίμηση περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί χρόνος έως ότου η FTX αποκτήσει την αγοραστική δύναμη να εξαγοράσει τόσο μεγάλες εταιρείες.
Ωστόσο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Bankman-Fried μιλάει με τόσο φιλόδοξο τρόπο, καθώς ο επιχειρηματίας έχει συγκεντρώσει πολλά δισεκατομμύρια μέσα σε μόλις τρία χρόνια από την είσοδο στα crypto.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης