Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ethereum: Τον Αύγουστο του 2021 η αναβάθμιση του Λονδίνου - Γιατί είναι τόσο σημαντική

Ethereum: Τον Αύγουστο του 2021 η αναβάθμιση του Λονδίνου - Γιατί είναι τόσο σημαντική
Οι προγραμματιστές που εργάζονται στο blockchain του Ethereum επέλεξαν τη μετάβαση του δικτύου στο αλγοριθμικό πρωτόκολλο proof of stake
Σχετικά Άρθρα

Tο hard fork του Λονδίνου σε ό,τι αφορά το κρυπτονόμισμα Ethereum αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2021.
Επομένως, μένει να δούμε τι αλλάζει σε σχέση με την εξόρυξη και τους χρήστες.
Κάνοντας μια έρευνα, αξίζει κανείς να δει όλες τις προτάσεις βελτίωσης του Ethereum, συμπεριλαμβανομένων των ζωτικών 1559 και 3554, και πώς αυτές θα μπορούσαν να αλλάξουν το δίκτυο.
Αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, προσφάτως προγραμματιστής του δικτύου ισχυρίστηκε ότι το hard fork του Λονδίνου θα λάβει χώρα στις 4 Αυγούστου 2021.
Η κοινότητα Ethereum είναι έτοιμη για την πλέον κρίσιμη χρονιά για το κρυπτονόμισμα, με το project να προετοιμάζεται για τη μετάβαση στο Ethereum 2.0.
H αναβάθμιση του Λονδίνου είναι ένα από τα ορόσημα.
Θα μπορούσε να αλλάξει το μέλλον του Ethereum.

Γιατί το Blockchain του Ethereum χρειάζεται βελτιώσεις;

Βρέθηκε στον «αέρα» το 2015.
Έκτοτε η χρήση του Ethereum έχει ενισχυθεί μαζικά, ενώ τα επόμενα έξι χρόνια θα γίνει το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο Blockchain.
Είναι το σπίτι πολλών stablecoins, αμέτρητων NFTs και DeFi, ενώ το εγγενές νόμισμά του, το Ether, τυχαίνει να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης.
Ωστόσο, έχουν προκύψει σημαντικά προβλήματα τα οποία σχετίζονται με το πρωτόκολλο proof of work.
Σε αυτές περιλαμβάνονται καθυστερημένες συναλλαγές και αδικαιολόγητα υψηλά τέλη, που σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις φτάνουν τετραψήφια νούμερα.
Οι προγραμματιστές που εργάζονται στο blockchain του Ethereum τα αντιλαμβάνονται όλα αυτά και για αυτό επέλεξαν τη μετάβαση του δικτύου στο αλγοριθμικό πρωτόκολλο proof of stake.
Ωστόσο, πρόκειται για μια περίπλοκη διαδικασία η οποία θα απαιτήσει χρόνια ανάπτυξης και ελέγχων προτού ολοκληρωθεί.
Μέχρι τότε, δεν θα εγκαταλείψει το πρωτόκολλο Proof of Work ενώ έχουν προταθεί πολλά «σκληρά πιρούνια» που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την απόδοσή του.

Κωνσταντινούπολη, Βερολίνο και μετά Λονδίνο

Μετά τα hard forks της Κωνσταντινούπολης και του Βερολίνου, τώρα ήρθε η ώρα για το επόμενο με το κωδικό όνομα «Λονδίνο» (πήρε το όνομά του από το δεύτερο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών το 2015).
Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2021.
Η πρόοδος που σημειώθηκε ήταν ικανοποιητική βάσει των testnets, με το τελευταίο να είναι το Ropsten.
Ωστόσο, καθυστέρησε και ο προγραμματιστής του Ethereum Tim Beiko ανακοίνωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου, μεταξύ 13:00 UTC και 17:00 UTC με αριθμό μπλοκ 12.965.000.
Το hard fork του Ethereum θα έχει πολλά EIP (Ethereum Improvement Proposal), εκ των οποίων τα πιο αξιοσημείωτα είναι τα 1559 και 3554.
Το EIP-1559 στοχεύει στη μείωση των τελών συναλλαγής μέσω μιας κάπως αμφιλεγόμενης μεθόδου.
Αντί να χρειαστεί ο χρήστης να στείλει ένα τέλος φυσικού αερίου σε έναν miner για να συμπεριληφθεί η συναλλαγή σε ένα μπλοκ, το EIP-1559 προτείνει την αποστολή τελών αερίου στο δίκτυο.
eip1559tip.jpg
Ουσιαστικά, αυτός ο νέος μηχανισμός τιμολόγησης θα μειώσει την προμήθεια, η οποία θα μειώσει τη συνολική προσφορά σε Ether (ETH).
Το βασικό τέλος θα αλλάξει με κάθε μπλοκ.
Επίσης, η εξόρυξη θα γίνει τόσο «σκληρή» που οι miners δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να περάσουν από το Ethereum 1.0 στο Ethereum 2.0.
eth-dif-2021.jpg
Ωστόσο, δεν είναι μόνο το EIP-1559 που θα αποδειχθεί κρίσιμο για το μέλλον του Ethereum.
Όπως σημείωσε ένας μηχανικός blockchain, το EIP-3074 θα διορθώσει τις εγκρίσεις ERC20, «ένα από τα θέματα ασφαλείας που παραβλέφθηκαν στο Ethereum».
Ο David Mihal αποκάλυψε ότι το EIP-3074 θα «επιτρέψει σε έναν χρήστη να εγκρίνει μια μεταφορά, να εκτελέσει μια ενέργεια και, στη συνέχεια, να ανακαλέσει την έγκριση all in 1 transaksi».

Η διαμάχη

Ενώ οι προαναφερθείσες αναβαθμίσεις ακούγονται σαν μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν είναι όλα τα μέρη ευχαριστημένα - ειδικά με το EIP-1559.
Η αύξηση των τελών θα έχει ουσιαστικά αποπληθωριστική επίδραση στο δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα - αν και αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες του ETH να γίνει ένα απόθεμα αξίας λόγω της χαμηλότερης προσφοράς, θα μειώσει τα κέρδη των miners.
Και, η εξόρυξη Ethereum ήταν πράγματι μια προσοδοφόρα επιχείρηση, με τα κέρδη να ανεβαίνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κατά το παρελθόν έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης