Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Delta σβήνει τις ελπίδες των Αμερικανών για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι

Η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Delta σβήνει τις ελπίδες των Αμερικανών για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι
Πρόκειται για μία μεταβολή σε σύγκριση με τη άνοιξη, όταν η εμβολιαστική εκστρατεία στις ΗΠΑ φαινόταν πως θα έφερνε πιο κοντά την κανονικότητα
Σχετικά Άρθρα

Η ταχύτατη εξάπλωση της μετάλλαξης Delta σβήνει τις ελπίδες των Αμερικανών για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι – και γεννά αμφιβολίες σχετικά με τα σχέδια επιστροφής στην πλήρη κανονικότητα το φθινόπωρο του 2021.
Πρόκειται για μία μεταβολή σε σύγκριση με τη άνοιξη, όταν η εμβολιαστική εκστρατεία στις ΗΠΑ φαινόταν πως θα έφερνε πιο κοντά την κανονικότητα.
Ωστόσο, η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη σε ορισμένες περιοχές συγκλίνει με την εμφάνιση του πιο μολυσματικού στελέχους Delta και έχει επιδεινώσει την κατάσταση σε μεγάλο μέρος της χώρας.
«Η έκδοση Delta αναβιώνει την ανησυχία που είχαν πολλοί από εμάς πριν από τον εμβολιασμό», δήλωσε η Megan Rainey, αναπληρώτρια καθηγήτρια υπηρεσιών υγείας, πολιτικής και πρακτικής στο Πανεπιστήμιο Brown.

Κυριαρχεί ήδη η Delta

Ενώ οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ λένε ότι η μετάλλαξη Delta φαίνεται πως θα γίνει το κορυφαίο στέλεχος του Covid στη χώρας, μια ανάλυση από την εταιρεία δοκιμών γονιδιωματικών Helix δείχνει ότι είναι ήδη, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 40% των νέων λοιμώξεων.
Για πρώτη φορά στην Ινδία, η μετάλλαξη εκτιμάται ότι είναι 55% πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Alpha που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η σοβαρότητα της νόσου δεν είναι απολύτως σαφής λόγω του νέου στελέχους, με ορισμένα στοιχεία που δείχνουν ότι μπορεί να προκαλέσει νοσηλεία.
Τα εμβόλια από την Moderna, την Pfizer, την Johnson & Johnson και την AstraZeneca προστατεύουν από τη Delta, σύμφωνα με εκθέσεις ερευνητών.

Εκατομμύρια ανεμβολίαστοι στο νότο

Ωστόσο, για τα εκατομμύρια των μη εμβολιασμών Αμερικανών που συγκεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στις νότιες και κεντρικές περιοχές της χώρας, η μετάλλαξη παρουσιάζει μια σοβαρή απειλή, δήλωσε η Rainey.
Πρόσθεσε ότι πολλοί μη εμβολιασμένοι άνθρωποι ζουν σε περιοχές χαμηλού εισοδήματος και διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή νόσηση λόγω υποκείμενων συνθηκών, επομένως η εξάπλωση της Delta θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες ανισότητες στα αποτελέσματα της υγείας.
Υπάρχει επίσης η πιθανότητα ότι εάν ο ιός συνεχίσει να εξαπλώνεται και να εξελίσσεται, μπορεί να λάβει μια μορφή ικανή να αποφύγει τα εμβόλια.
Έχει ήδη εμφανιστεί ένα σχετικό στέλεχος που ονομάζεται Delta+ , αλλά οι ερευνητές λένε ότι δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυξάνει τον κίνδυνο.
variant_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης