Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Έρευνα για θάνατο άνδρα λίγο μετά τον εμβολιασμό του με Pfizer

Ουκρανία: Έρευνα για θάνατο άνδρα λίγο μετά τον εμβολιασμό του με Pfizer
Εκτεταμένη έρευνα διεξάγουν οι ουκρανικές αρχές υγείας μετά τον θάνατο απολύτως υγιούς 47χρονου πολίτη

Εκτεταμένη έρευνα διεξάγουν οι ουκρανικές αρχές υγείας μετά τον θάνατο απολύτως υγιούς 47χρονου πολίτη ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, τέσσερις ώρες αφότου είχε εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Pfizer… 
Το ουκρανικό υπουργείο Υγείας υποστήριξε ότι μπορεί να μην υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των δύο περιστατικών και ότι άλλα πέντε άτομα που εμβολιάστηκαν από το ίδιο φιαλίδιο με τον άνδρα που πέθανε βρίσκονται σε ικανοποιητική κατάσταση.
Επίσης, ανέφερε ότι, σύμφωνα με το ουκρανικό δίκαιο και τα διεθνή πρότυπα για την οργάνωση της φαρμακοεπαγρύπνησης για ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό, πρέπει να διερευνηθεί κάθε θάνατος που συμβαίνει εντός 30 ημερών από τον εμβολιασμό.
Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουκρανία έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου από τον Φεβρουάριο και μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι από εμβολιασμό.
Η Ουκρανία, με πληθυσμό 41 εκατομμυρίων, συγκαταλέγεται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, με περίπου 2,24 εκατομμύρια κρούσματα COVID-19 και 52.460 θανάτους ως τις 3 Ιουλίου. 

Διερευνάται ο θάνατος παιδιού 13 ετών στις ΗΠΑ


«Το CDC ανακοίνωσε ότι ένα 13χρονο αγόρι στο Μίσιγκαν πέθανε μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19».
Αυτή η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση και έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα, είναι πρόωρο να προσδιοριστεί μια συγκεκριμένη αιτία θανάτου.
«Όταν ένα σοβαρό ανεπιθύμητο γεγονός, όπως ο θάνατος, καταγράφεται στο εμβολιαστικό σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων παρενεργειών (VAERS) μετά τον εμβολιασμό COVID-19»
«Ενώ ορισμένες αναφερόμενες ανεπιθύμητες παρενέργειες μπορεί να προκληθούν από τον εμβολιασμό, υπάρχουν και περιπτώσεις που είναι συμπτωματικές»
Αξιωματούχοι υγείας στην κομητεία Saginaw του Μίσιγκαν, ερευνούν επίσης την υπόθεση και επιβεβαίωσαν ότι ο 13χρονος Jacob Clynick πέθανε ενώ κοιμόταν μετά τη λήψη της δόσης του εμβολίου, σύμφωνα με τον Δρ Russell Bush, τον ιατροδικαστή της κομητείας.
Το Detroit Free Press ανέφερε ότι η Clynick είχε λάβει το εμβόλιο Pfizer αλλά η αιτία θανάτου δεν έχει επιβεβαιωθεί.
«Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τοξικολογικά το νεκρό παιδί».
«Θα υπάρξουν συζητήσεις με το CDC και το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών του Michigan.
Προφανώς, όλοι ασχολούνται με αυτήν την υπόθεση.
Κάνουμε ότι μπορούμε και εξετάζουμε πιθανά προβλήματα που σχετίζονται με το θάνατο του νεαρού παιδιού»
Μέλη της οικογένειας που μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν πώς πέθανε το αγόρι.
«Πέθανε στο σπίτι ενώ κοιμόταν», είπε η θεία του παιδιού στο Newsweek.
Το μικρό παιδί από την στιγμή που εμβολιάστηκε υπέφερε από κοινά συμπτώματα μετά το εμβόλιο, όπως πυρετό, μυϊκούς πόνους και κόπωση.
Σε μια συνέντευξη στο Detroit Free Press, η θεία του περιέγραψε τον 13χρονο ως υγιή και είπε ότι δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.
«Πρέπει να υπάρχει κάτι που κάνει ορισμένα παιδιά πιο ευαίσθητα προκαλώντας έμφραγμα αλλά αυτό είναι κάτι που ίσως θα μας πει η αυτοψία».
Ο Randy Pfau, διευθυντής του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικών Επιστημών και Ιατρικής του Μίσιγκαν, δήλωσε ότι η έρευνα για το θάνατο του αγοριού μπορεί να διαρκέσει… τρεις έως πέντε μήνες.
Τον Ιούνιο, η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης του CDC σημείωσε τη σχέση μεταξύ εμβολίων mRNA που παράχθησαν από την Pfizer και Moderna και τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής φλεγμονής σε παιδιά και νεαρούς. Οι αξιωματούχοι της υγείας τόνισαν ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης