Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι αστοχίες του Άδωνι Γεωργιάδη διώχνουν τους επενδυτές και στοιχίζουν στην κυβέρνηση

Οι αστοχίες του Άδωνι Γεωργιάδη διώχνουν τους επενδυτές και στοιχίζουν στην κυβέρνηση
Ο Α. Γεωργιάδης είναι ένας πολιτικός που μπορεί να έχει ένα σημαντικό κύκλο υποστηρικτών και να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής... αλλά δεν μπορεί να έχει μία θέση τόσο σημαντική για την ελληνική οικονομία
Σχετικά Άρθρα

Στο Μέγαρο Μαξίμου «πάγωσαν» στην κυριολεξία όταν αντίκρυσαν στους τηλεοπτικούς δέκτες τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να λέει επί λέξη «αν έχουμε έξαρση της πανδημίας τον χειμώνα, τελειώσαμε»!
Το κυρίαρχο αίσθημα ήταν το εξής:
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εάν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κινδυνολογούσε σε αυτό το χρονικό σημείο που η οικονομία της χώρας του προσπαθεί να ανακάμψει, θα είχε καρατομηθεί το επόμενο λεπτό.
Στην Ελλάδα, όμως, θεωρείται μία γραφικότητα…

Το Μέγαρο Μαξίμου του έχει μαζέψει πολλά


Οι αστοχίες του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθ’ όλη την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας είναι πολλές, άλλοτε λεκτικές άλλοτε επικοινωνιακές και άλλοτε ουσιαστικές.
Όλες συντείνουν στο συμπέρασμα ότι καλώς ή κακώς ο Α. Γεωργιάδης είναι ένας πολιτικός που μπορεί να έχει ένα σημαντικό κύκλο υποστηρικτών και να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής... αλλά δεν μπορεί να έχει μία θέση τόσο σημαντική για την ελληνική οικονομία – ακόμα και αν οι αρμοδιότητές του έχουν περικοπεί.
Η θέση αυτή χρειάζεται τεχνοκράτη και πάνω απ’ όλα μετρημένο άνθρωπο.

  1. Καταρχάς, φανταστείτε να είστε επενδυτής ή διαχειριστής μεγάλου fund και να ακούσετε τον Υπουργό Επενδύσεων μιας χώρας να λέει ότι ουσιαστικά τον Σεπτέμβρη η χώρα θα χρεοκοπήσει… Θα είχατε κάποιο ενδιαφέρον ή έστω τη ψυχολογία να επενδύσετε στη χώρα αυτή; Μάλλον όχι. Αυτό ακριβώς σκέφτηκαν και στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο χώρο της αγοράς για τις δηλώσεις αυτές. Σε μία στιγμή ακραίου λαϊκισμού – από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο κ. Γεωργιάδης- ειπώθηκε μία απαγορευτική λέξη για την ελληνική οικονομία που βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης μετά από ένα εξαντλητικό lockdown. Ένας «τεχνοκράτης» θα ήταν πιο εγκρατής και μετρημένος στις εκφράσεις του.
  2. Ασφαλώς, δεν είναι η πρώτη αστοχία του Άδωνι Γεωργιάδη. Είναι, όμως, κομβική καθώς η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μία κρίσιμη περίοδο. Το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται αγκυλωμένο, στις επιχειρήσεις επικρατεί στασιμότητα, δεν προχωράνε σε προσλήψεις προσωπικού ενώ οι επιχειρήσεις της εστίασης και της ψυχαγωγίας που επλήγησαν από το lockdown, δοκιμάζονται εκ νέου με τα προνόμια των εμβολιασμένων. Γίνονται ελεγκτικά κέντρα της κοινωνίας. Ο κ. Γεωργιάδης σε εκπροσώπους αυτών των επιχειρήσεων είπε ότι «δεν υπάρχουν άλλα λεφτά, εάν γίνει lockdown, δεν μπορούμε να σας στηρίξουμε, θα χρεωκοπήσετε», αφήνοντας άναυδους τους πάντες.
  3. Ο κ. Γεωργιάδης που επιχειρηματολογεί υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού και θεωρεί ότι τα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση εδαφικά και υλοποιήσιμα, είναι από τους πρώτους που παρέκαμψε τα μέτρα όταν μέσα στο σκληρό lockdown πήγε και βάφτησε ένα παιδί, όταν ακόμα και το μυστήριο της βάφτισης απαγορευόταν. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο παρουσιάστηκε και ένα έγγραφο ειδικής άδειας αμφιβόλου ποιότητας χωρίς καν αριθμό μητρώου.
  4. Επίσης, να πούμε ότι ο κ. Γεωργιάδης ήταν ο εμπνευστής της ιδέας, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ, ότι ξεκινάνε άμεσα τα έργα στο Ελληνικό. Σχεδιάστηκε μία επικοινωνιακή φιέστα με μία μπουλντόζα να γκρεμίζει ένα παλιό κτήριο. Το ζήτημα είναι σε αυτό όλο πήρε μέρος και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που λίγο μετά θα μετανιώσει που πήρε μέρος σε αυτήν την φιέστα. Έργα ακόμα δεν έχουνε ξεκινήσει και το Ελληνικό από επένδυση που θα δημιουργούσε πλούτο και υπεραξίες, έχει καταστεί σε ένα ανερμάτιστο real estate χωρίς την σημαντική επιχείρηση του, το Καζίνο.
  5. Ωστόσο και στα εθνικά ο κ. Γεωργιάδης έχει προκαλέσει. Πρόσφατα χαρακτήρισε σε συνέντευξή του στο Newsbomb την Συμφωνία των Πρεσπών μία πολύ κακή συμφωνία ενώ στις 17 Απριλίου 2021 στην Βουλή ο ίδιος Υπουργός έλεγε επί λέξη ότι «όποιος αμφισβητήσει την Συμφωνία των Πρεσπών κάνει κακό και δωρίζει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια… Θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε ότι είναι μία από τις γνωστές του κωλοτούμπες (όπως όταν έβριζε Καραμανλή, Σαμαρά, Μητσοτάκη όταν ήταν στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη) αλλά η ξαφνική επικριτική διάθεση του απέναντι στην Συμφωνία των Πρεσπών έχει να κάνει με τα προεόρτια του ανασχηματισμού και τις πληροφορίες που τον ήθελαν να μετακινείται…
  6. Το Μαξίμου έχει ενοχληθεί πολλές φορές με τον Υπουργό Ανάπτυξης. Μέσα στην πανδημία ο ίδιος πολλές φορές δημιούργησε πονοκεφάλους στον Μητσοτάκη προεξοφλώντας μέτρα τα οποία εξετάζονταν στις συσκέψεις του Μαξίμου. Ποιος δεν θυμάται όταν ομολόγησε σε μέσο ότι οι λοιμωξιολόγοι είχαν εισηγηθεί lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν από του Αγίου Δημητρίου, αλλά η κυβέρνηση δεν τους άκουσε “από σεβασμό στην πίστη”… Πόσες φορές το Μαξίμου τον επέπληξε όταν για παράδειγμα τα έβαλε με επαγγελματίες της εστίασης λέγοντάς του ότι «θα πάρω εγώ τα κλειδιά του μαγαζιού σας». Το περιστατικό αυτό, μάλιστα, έγινε μετά τον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2021, όταν το Μαξίμου σε μία προσπάθεια να του στείλει μηνύματα δυσαρέσκειας, μετέφερε αρμοδιότητες από το χαρτοφυλάκιο του στον Ν.Παπαθανάση…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης