Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Δεν έχουμε δικαίωμα να περιορίζουμε τους πλήρως εμβολιασμένους

Γεωργιάδης: Δεν έχουμε δικαίωμα να περιορίζουμε τους πλήρως εμβολιασμένους
Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις θα αφορούν κλειστούς χώρους και χώρους με μαζικές συναθροίσεις είπε ο κ.Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να περιορίζει τους πλήρως εμβολιασμένους, τους οποίους οι γιατροί θεωρούν απολύτως ασφαλείς, διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι οι ανακοινώσεις που θα γίνουν στις 12:00 το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη θα αφορούν κλειστούς χώρους και χώρους με μαζικές συναθροίσεις.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι είναι λάθος η χρήση της λέξης «προνόμια» καθώς ο πλήρως εμβολιασμένος πολίτης θεωρείται απόλυτα ασφαλής από τους γιατρούς «και προφανώς κι εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να τον περιορίζουμε».
«Το κράτος θα λάβει αποφάσεις και θα πει, αν αποφάσισες να κινδυνεύεις πολύ, πρέπει να προστατεύσω εσένα και τους άλλους και θα έχεις μικρότερη κινητικότητα.
Αν έχεις επιλέξει να κινδυνεύεις λίγο, προφανώς δεν υπάρχει λόγος να περιοριστείς» είπε ο κ.Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις θα αφορούν κλειστούς χώρους και χώρους όπου γίνονται μαζικές συναθροίσεις, δηλαδή εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.
Απευθυνόμενος σε όσους ακόμα διστάζουν να εμβολιαστούν, ο κ.Γεωργιάδης αφού είπε ότι ακόμη κι εκείνος που είναι τόσο υπέρ του εμβολίου ένιωσε άβολα όταν ήρθε η ώρα του εμβολιασμού, τους παρότρυνε να ξεπεράσουν το φόβο τους επιδεικνύοντας κοινωνική, οικογενειακή, επαγγελματική υπευθυνότητα.
Σχετικά με τους εμβολιασμούς παιδιών τόνισε ότι τέτοιες αποφάσεις για το ποιος, πότε και πως θα εμβολιαστεί δεν τις λαμβάνει η κυβέρνηση αλλά οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμβολιασμών, ενώ υποστήριξε πως οι πλήρως εμβολιασμένοι ακόμη και εάν κολλήσουν την μετάλλαξη Δέλτα έχουν μηδενική πιθανότητα να καταλήξουν στην εντατική νοσοκομείου και να κινδυνεύσει η ζωή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης