Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 70 εκατ. δολ. στη Robinhood για παραπλάνηση πελατών και διακοπές λειτουργίας

tags :
Πρόστιμο 70 εκατ. δολ. στη Robinhood για παραπλάνηση πελατών και διακοπές λειτουργίας
H FINRA έλαβε υπόψη την εκτεταμένη και σημαντική βλάβη που υπέστησαν οι καταναλωτές

Περί τα 70 εκατ. δολ. καλείται να πληρώσει η πλατφόρμα διαδικτυακών συναλλαγών Robinhood εξαιτίας των διακοπών λειτουργίας και των παραπλανητικών πρακτικών σε ό,τι αφορά την επικοινωνία και το trading, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη 30 Ιουνίου η αμερικανική Χρηματοοικονομική Βιομηχανική Ρυθμιστική Αρχή (FINRA).
Ειδικότερα, ο διακανονισμός αφορά τις τεχνικές βλάβες που υπέστη τον Μάρτιο του 2020 η Robinhood, την απουσία due diligence και την παραπληροφόρηση πελατών.
Τον μήνα εκείνο η αγορά μετοχών κατέγραφε βαριές απώλειες καθώς η μία χώρα μετά την άλλη επέβαλαν περιοριστικά μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.
«Η FINRA έλαβε υπόψη την εκτεταμένη και σημαντική βλάβη που υπέστησαν οι καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων εκατομμυρίων πελατών που έλαβαν εσφαλμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες από την εταιρεία, τους εκατομμύρια πελάτες που επηρεάστηκαν από τις διακοπές στη λειτουργία του συστήματος της εταιρείας τον Μάρτιο του 2020 και τους χιλιάδες πελάτες που ενέκρινε η εταιρεία για να κάνουν trading δικαιωμάτων προαίρεσης όταν δεν επιτρεπόταν να το κάνουν» ανέφερε σε ανακοίνωση η ρυθμιστική αρχή.

www.bankingnewsgr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης