Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Χρειάζεται νέα οικονομική πολιτική για μείωση ανισοτήτων, περιβάλλον και δίκαιη ανάπτυξη

Τσίπρας: Χρειάζεται νέα οικονομική πολιτική για μείωση ανισοτήτων, περιβάλλον και δίκαιη ανάπτυξη
«Εδώ και περίπου μια δεκαετία, οι ηγεσίες του δυτικού κόσμου προσπαθούν να αγνοήσουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα

Με τα δύο «μεγάλα ερωτήματα που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον κόσμο» ξεκίνησε τον χαιρετισμό του στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, αφού πρώτα τόνισε τη σημασία να υπάρχουν «ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας» ακόμα και σε αυτούς που «διαφωνούν».
Όπως είπε, αυτά τα ερωτήματα είναι «πώς θα ανασχέσουμε την κλιματική κρίση» και «πώς θα ανασχέσουμε τις συνέπειες του οικονομικού μοντέλου των τελευταίων δεκαετιών».
«Ερωτήματα που δεν τα έθεσε η πανδημία.
Η πανδημία όμως έκανε εξαιρετικά επείγον να απαντηθούν», σημείωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «εδώ και περίπου μια δεκαετία, οι ηγεσίες του δυτικού κόσμου προσπαθούν να αγνοήσουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο».
«Διάφορες αφηγήσεις σε κάθε χώρα ή και διεθνώς, εμφανίστηκαν για να πείσουν τους πολίτες ότι το κυρίαρχο οικονομικό μοντέλο είναι μια χαρά, απλά υπάρχουν αυτοί που το εμποδίζουν να ανθήσει», σχολίασε, ενώ στηλίτευσε ότι «σε κάθε γωνιά του κόσμου, πάντα κάτι άλλο έπρεπε να φταίει εκτός από το προφανές: το κυρίαρχο οικονομικό δόγμα».
«Σε αυτό το περιβάλλον, όποιος αντιμετωπίζει τα πράγματα με στοιχειώδη υπευθυνότητα, βάζει στο τραπέζι το ζήτημα μιας νέας οικονομικής πολιτικής η οποία: θα μειώσει τις ανισότητες.
Θα προστατέψει το περιβάλλον.
Θα συμβάλει σε μια μακρά, βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και αναφέρθηκε σε μια σειρά παραδειγμάτων παγκοσμίως, στα οποία ζητούνται αλλαγές στη φορολόγηση και στο γενικότερο οικονομικό σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης