Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wall Street: Τα αλλεπάλληλα χτυπήματα του στρατού της Reddit αλλάζουν τη στρατηγική των short sellers

Wall Street: Τα αλλεπάλληλα χτυπήματα του στρατού της Reddit αλλάζουν τη στρατηγική των short sellers
O στρατός της Reddit έπληξε με πρωτοφανή τρόπο μεγάλα funds στα τέλη Ιανουαρίου, προκαλώντας ένα άνευ προηγουμένου short squeeze

Tα hedge funds που στοιχηματίζουν στην πτώση των τιμών εστιάζουν την προσοχή τους στην επόμενη GameStop, μετά τη φετινή «πανδαισία» των meme stocks, που προκάλεσε στη βιομηχανία των κεφαλαίων απώλειες δισεκατομμυρίων κεφαλαίων μόλις σε διάστημα έξι μηνών.
Υπενθυμίζεται πως ο στρατός της Reddit έπληξε με πρωτόφαντο τρόπο μεγάλα funds στα τέλη Ιανουαρίου, προκαλώντας ένα άνευ προηγουμένου short squeeze, προεξαρχούσης της μετοχής της AMC, η οποία είναι εταιρεία κινηματογραφικών αιθουσών που χτυπήθηκε λόγω της κρίσης του κορωνοϊού και των συνακόλουθων περιοριστικών μέτρων.
Σε αυτό το κλίμα, τα hedge funds έχουν χάσει περί τα 12 δισεκ. δολ. από την αρχή της χρονιάς, ποντάροντας κατά εταιρειών όπως η GameStop, η AMC και η Bed Bath & Beyond.
Μόνο μέχρι τον Ιούνιο από τις αρχές του έτους οι short sellers έχασαν 5,1 δισεκ. δολ.
Το βαρύ τίμημα δείχνει πώς οι κινήσεις μεμονωμένων επενδυτών, που συντονίζονται σε φόρουμ όπως το r / WallStreetBets, αύξησαν τους κινδύνους για τους επαγγελματίες επενδυτές στην αγορά μετοχών της Wall Street.
Τα hedge funds που αρέσκονται στα short στοιχήματα «θα αντιμετωπίσουν δύσκολες ερωτήσεις από τους επενδυτές λόγω της αποτυχίας τους να σταθμίσουν του κινδύνους που υπήρχαν, αναφέρει αναλυτής της αγοράς.
https___d6c748xw2pzm8.cloudfront.net_prod_bfc5fec0-d50c-11eb-a0f7-c127656302a7-standard.png
Το γνωστό hedge fund Melvin Capital, που σημείωσε απώλειες 53% τον προηγούμενο Ιανουάριο, τον Μάιο ήταν ακόμη «κάτω» κατά 44,7%.
Το ίδιο και το Light Street Capital του Glen Kacher, αλλά και η White Square Capital, που εδρεύει στο Λονδίνο, η οποία έχασε πολλά χρήματα από την GameStop, και κλείνει το βασικό της ταμείο.
Ένας δείκτης ο οποίος καταρτίστηκε από την Goldman Sachs και αφορά τις μετοχές που προτιμούν οι μικρομέτοχοι έχει διπλασιαστεί από τον Ιούνιο του 2020, ενώ ένας άλλος που παρακολουθεί τις εταιρείες που αφορά τους short sellers αυξήθηκε κατά 28%.
«Ο κίνδυνος είναι ότι δεν ξέρει κανείς πραγματικά ποια μετοχή θα υποστηρίξουν οι μικρομέτοχοι» δήλωσε η Amy Wu Silverman, αναλύτρια της Royal Bank of Canada.  

Αλλαγή στρατηγικής


Η Wu Silverman εστίαζε στην παροχή συμβουλών στους θεσμικούς πελάτες σχετικά με στρατηγικές αντιστάθμισης.
Τώρα τα hedge funds ζητούν τη βοήθειά της για να εντοπίσει τα σημάδια που σχετίζονται με την αύξηση των meme μετοχών.
Οι μικρομέτοχοι που κυνηγούν την αστάθεια «έχουν φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορεί να τους αγνοήσει κάποιος».
Οι απώλειες που προκάλεσαν οι μικρομέτοχοι αιφνιδίασαν τα hedge funds, ενώ απολάμβαναν τεράστια κέρδη, σε μία από τις καλύτερες χρηματιστηριακές χρονικές στην Ιστορία, σύμφωνα με το HFR.
Ως αποτέλεσμα, ορισμένα funds εξετάζουν να αναλάβουν περισσότερες long θέσεις για να μειώσουν πιθανές απώλειες, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Financial Times.
Η D1 Capital, του οποίου ο ιδρυτής Daniel Sundheim εργάστηκε προηγουμένως στο Viking, είναι ένα fund που σκέφτηκε να μειώσει το μέγεθος των short στοιχημάτων φέτος.
Άλλοι εξετάζουν τοποθετήσεις έναντι δεικτών και όχι μεμονωμένων μετοχών.
Οι διαχειριστές assets στις Η.Π.Α. και στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν αλγόριθμους για να ανιχνεύσουν φόρουμ όπως οι r / WallStreetBets.
Το Maverick Capital έγραψε στους επενδυτές τον Απρίλιο ότι η ομάδα αναλυτών της «παρακολουθεί συστηματικά τους Wall Street Bets και άλλα παρόμοια φόρουμ στα οποία συμμετέχουν οι μικρομέτοχοι».
Τέλος, η ελβετική εταιρεία επενδύσεων Unigestion εξετάζει πώς μπορεί να αναπτύξει τεχνικές για να ανιχνεύει το μεταβαλλόμενο κλίμα γύρω από τις meme μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης