Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Τρεις τόνοι Bitcoin Mining ASIC μεταφέρθηκαν από την Κίνα στο Μaryland των ΗΠΑ - Το Texas υποψήφια πρωτεύουσα για μαζικές «εξορύξεις»

Τρεις τόνοι Bitcoin Mining ASIC μεταφέρθηκαν από την Κίνα στο Μaryland των ΗΠΑ - Το Texas υποψήφια πρωτεύουσα για μαζικές «εξορύξεις»
Περίπου 3 τόνοι Bitcoin Mining ASIC μεταφέρονται από το Guangzhou στο Maryland των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής
Σχετικά Άρθρα

Περίπου 3 τόνοι Bitcoin Mining ASIC θα μεταφερθούν από το Guangzhou στο Maryland των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, μετά τις νέες απαγορεύσεις της κινεζικής κυβέρνησης σε σχέση με τις εξορύξεις, που διώχνουν τους miners από τη χώρα.
Έτσι, μερικές εβδομάδες αφότου η Κίνα ανακοίνωσε τα εχθρικά προς τα κρυπτονομίσματα μέτρα, φαίνεται πως κινεζικές εταιρείες θα προσπαθήσουν να μεταβούν στις ΗΠΑ.
Η αλλαγή αυτή αποτυπώνεται και στο το hashrate του Bitcoin, που μειώθηκε σχεδόν αμέσως μετά την επιβολή των κατασταλτικών μέτρων την Κυριακή 20 Ιουνίου στο Sichuan
Σε αυτό το κλίμα, σύμφωνα με το CNBC, μια κινεζική εταιρεία logistics που έδρευε μέχρι πρόσφατα στο Guangzhou επιβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει τρεις τόνους εξοπλισμού εξόρυξης bitcoin στο Maryland των ΗΠΑ – κάτι που για πολλούς αναλυτές αποτελεί πολύ καλή εξέλιξη.

Το Texas υποψήφια πρωτεύουσα για μαζικές «εξορύξεις» bitcoin

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τον χειμώνα, όταν η ακραία κακοκαιρία προκάλεσε παρατεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, το Texas φαίνεται πως θα είναι ο τόπος στον οποίο θα καταλήξουν μαζικά οι «εξορύξεις» bitcoin, όπως αποκαλούνται οι πολυσύνθετες και άκρως ενεργοβόρες διαδικασίες μέσα από τις οποίες δημιουργείται το μεγαλύτερο από τα κρυπτονομίσματα.
Παρόλο που η πολιτεία στον νότο των ΗΠΑ δεν διαθέτει μεγάλα αποθέματα, μετά τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος που την έπληξαν τον χειμώνα, διατηρεί τη φήμη της περιοχής με τις χαμηλότερες τιμές ενέργειας στον κόσμο, ενώ το μερίδιό της στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυξάνεται συνεχώς, με το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή να προέρχεται από την αιολική, με βάση στοιχεία του 2019.
Επιπλέον, διαθέτει ένα αποκεντρωμένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας που επιτρέπει στους πελάτες να επιλέγουν πάροχο, ενώ ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία της πολιτείας τάσσεται υπέρ των κρυπτονομισμάτων, δύο παράγοντες που καθιστούν ιδανικές τις συνθήκες για όσους ασχολούνται με τη δραστηριότητα του mining, που καταναλώνει τεράστια ποσότητα ενέργειας.
Ενας ακόμα θετικός παράγοντας είναι πως μέσα σε 6 με 9 μήνες είναι εφικτή η κατασκευή μιας φυσικής υποδομής που είναι απαραίτητη για τη φιλοξενία miners.
Παρόλο που οι ΗΠΑ δεν μπορούν να είναι τόσο ευέλικτες όσο άλλες χώρες στον τομέα αυτό, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εκτιμάται στα θετικά από τους miners που «μεταναστεύουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης