Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Χάθηκαν 1,3 τρισ. δολάρια από τα κρυπτονομίσματα από τα υψηλά του Μαΐου - Ποιοι θέλουν το bitcoin χαμηλά...

Χάθηκαν 1,3 τρισ. δολάρια από τα κρυπτονομίσματα από τα υψηλά του Μαΐου - Ποιοι θέλουν το bitcoin χαμηλά...
Οι πτώσεις δεν είναι ασυνήθιστες στην κρυπτογράφηση
Τι πρέπει να κάνει ένας επενδυτής καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων εισέρχεται σε ένα νέο κύκλο το 2021;
Σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν να απαντήσουν οι αναλυτές, την ώρα που από την κορυφή του Μαΐου η αγορά κρυπτογράφησης έχει χάσει 1,3 τρισ.
Πράγματι, το νούμερο 1 κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το bitcoin ήταν στα πρόθυρα να διαγράψει τα ετήσια κέρδη του την Τρίτη, αφού έπεσε για λίγο κάτω από το ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 30.000 δολαρίων.
Αν και αντέδρασε, το Bitcoin διατηρεί τα κέρδη από την αρχή του έτους γύρω στο 4%, μετά από άνοδο άνω του 100% τον μάιο.

Αναπόφευκτη η διόρθωση

Ο Iqbal Gandham αντιπρόεδρος συναλλαγών στο Ledger δήλωσε ότι ήταν αναπόφευκτη η υποχώρηση του κρυπτονομίσματος, δεδομένης της ανόδου.
«Οποιαδήποτε κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που καταγράφει μια μετεωρική άνοδο με τον ίδιο τρόπο όπως έχουμε δει στα crypto αναμένεται να διορθώσει», έγραψε.
Η εντατική καταστολή της κρυπτογράφησης από την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των απαγορεύσεων εξόρυξης και εμπορίας, ενίσχυσε μόνο το κύμα της διόρθωσης.
Ωστόσο, ο ίδιος πιστεύει ότι «τα θεμελιώδη των κρυπτονομισμάτων δεν έχουν αλλάξει».
im-357824.jpg

Σε περίοδο προσαρμογής

Ο Sean Rooney, επικεφαλής έρευνας στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης στην Valkyrie Investments, δήλωσε ότι η απαγόρευση δραστηριοτήτων κρυπτογράφησης στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ανάγκασε τις επιχειρήσεις εξόρυξης να στραφούν σε άλλες περιοχές και αυτό μπορεί να χρειαστεί λίγο διάστημα για την προσαρμογή.
«Οι πρόσφατοι κανονισμοί στην Κίνα ανάγκασαν πολλούς ανθρακωρύχους Bitcoin να αναζητήσουν εναλλακτικές τοποθεσίες», έγραψε.
«Η πτώση από τα υψηλά των 65.000 δολαρίων είναι πλέον κάτω από το 50%, σηματοδοτώντας ότι οι traders Bitcoin θα μπορούσαν να βρεθούν σε ασταθή νερά για τις επόμενες εβδομάδες», έγραψε ο Rooney.
Στο ίδιο στέκεται και ο Nick Mancini, της Trade The Chain, ο οποίος δήλωσε ότι τουλάχιστον μέρος της μείωσης των τιμών του bitcoin οφείλεται στο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις εξόρυξης υποχρεώθηκαν να πουλήσουν το απόθεμά τους σε bitcoin για να αντισταθμίσουν το κόστος των κλεισίματος.
«Η αγορά αυτή τη στιγμή πλημμυρίζεται από την προσφορά, καθώς οι Κινέζοι ανθρακωρύχοι πωλούν το απόθεμά τους για να καλύψουν το κόστος των εργασιών κλεισίματος», εξήγησε.
«Αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο σε όλες τις τιμές, με τα altcoins να επηρεάζονται περισσότερο», πρόσθεσε ο αναλυτής.
σσσσ.JPG
Δεν υπάρχει μοντέλο επενδύσεων

Σύμφωνα με τους αναλυτές, δεν υπάρχει ένα μοντέλο για όλες τις επενδύσεις στην κρυπτογράφηση και εξαρτάται από την ανοχή των επενδυτών στις απώλειες και τη μακροπρόθεσμη προοπτική τους.
Ο Nicholas Cawley στο DailyFX έγραψε ότι αυτές οι πτώσεις δεν είναι ασυνήθιστες στην κρυπτογράφηση, αλλά ανέφεραν ότι οι πρόσφατοι επενδυτές ενδέχεται να είναι πιο διατεθειμένοι να διατηρήσουν μια ανοδική τάση, δεδομένης της πρόσφατης πτώσης των τιμών κρυπτογράφησης.
«Έχουμε δει αυτές τις κινήσεις στο παρελθόν και πιθανότατα θα τις ξαναδούμε», έγραψε.
Αυτό συνέβη μέχρι στιγμής το 2013, το 2017 και τις πιο πρόσφατες κινήσεις της φετινής χρονιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης