Τελευταία Νέα
Διεθνή

Buffet: Νέες δωρεές 4,1 δισ. δολ. και αποχώρηση από το ίδρυμα Bill & Melinda Gates

Buffet: Νέες δωρεές 4,1 δισ. δολ. και αποχώρηση από το ίδρυμα Bill & Melinda Gates
«Οι στόχοι μου ευθυγραμμίζονται κατά 100% με εκείνους του ιδρύματος και η φυσική συμμετοχή μου δεν χρειάζεται για την επίτευξη των στόχων αυτών», δήλωσε ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffet
Σχετικά Άρθρα
Την παραίτησή του από τη θέση του θεματοφύλακα του ιδρύματος Bill & Melinda Gates Foundation ανακοίνωσε ο Warren Buffet, την ώρα που το διαζύγιο του ζεύγους Gates φέρνει τον φιλανθρωπικό οργανισμό στο επίκεντρο αρνητικών δημοσιευμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021.
Ο Buffet συνέδεσε την παραίτησή του από το ίδρυμα με την αποχώρησή του από όλα τα άλλα διοικητικά συμβούλια στα οποία κατείχε θέσεις, πέραν της εταιρείας του, της Berkshire Hathaway.
«Οι στόχοι μου ευθυγραμμίζονται κατά 100% με εκείνους του ιδρύματος και η φυσική συμμετοχή μου δεν χρειάζεται καθόλου για την επίτευξη των στόχων αυτών», είπε.

Ιδρύματα

Παράλληλα, ανακοίνωσε νέα δωρεά ύψους 4,1 δισ. δολαρίων σε πέντε ιδρύματα, επισημαίνοντας ότι με αυτή τη δωρεά έχει εκπληρώσει κατά το ήμισυ την υπόσχεση που είχε δώσει το 2006 να χαρίσει όλες τις μετοχές της Berkshire Hathaway που κατείχε, δηλαδή πάνω από το 99% του πλούτου του.

Το ιστορικό

Ο Bill Gates, συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, και η σύζυγός του, Melinda French Gates, ανακοίνωσαν το διαζύγιο τους τον Μάιο.
Το ζευγάρι μαζί με τον Buffett ήταν δημιουργοί του Giving Pledge, ενός προγράμματος που απαιτεί από τους συμμετέχοντες να δώσουν πάνω από το μισό του πλούτου τους.
Ο Buffet δήλωσε ότι οι 16 ετήσιες συνεισφορές του στα πέντε ιδρύματα με την πάροδο των ετών αξίζουν 41 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη ρευστοποίησή τους.
Είναι, επίσης, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Berkshire, που κατέχει περίπου το 39% των μετοχών της κατηγορίας Α, σύμφωνα με την FactSet.

Φιλανθρωπία

«Είμαι αισιόδοξος. - οι καλύτερες μέρες της Αμερικής βρίσκονται σίγουρα μπροστά», δήλωσε ο Buffett.
«Η φιλανθρωπία θα συνεχίσει να συνδυάζει το ανθρώπινο ταλέντο με την παροχή οικονομικών πόρων.
Το ίδιο θα κάνουν και οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις.
Κάθε δύναμη έχει τα ιδιαίτερα δυνατά και αδύναμα σημεία της.
Όταν συνδυαστούν, θα κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος - ένα πολύ καλύτερο μέρος - για τις μελλοντικές γενιές», κατέληξε

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης