Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Στη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού ο 33χρονος δολοφόνος - Τι είπε στην απολογία του

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Στη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού ο 33χρονος δολοφόνος - Τι είπε στην απολογία του
Ο ίδιος ζήτησε να τιμωρηθεί παραδειγματικά και να προφυλακιστεί είπε ο συνήγορος του 33χρονου πιλότου
Σχετικά Άρθρα

(upd2) Στις φυλακές Κορυδαλλού είναι από τις 20:00 το απόγευμα της Τρίτης 22/6 ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος κατόπιν της πολύωρης απολογίας του σε ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στις 11 Μαΐου στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.
Ο συνήγορος του 33χρονου διέψευσε πληροφορίες που ήθελαν τον πελάτη του να ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ότι απουσιάζουν οι προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχουν για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτηση του, αναφέροντας πως αυτός ο ίδιος ο εντολέας του ήταν που ζήτησε να τιμωρηθεί και να προφυλακιστεί.
Παράλληλα ο 33χρονος φέρεται να ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις και είπε πως έχει μετανιώσει για αυτήν την πράξη του που όπως είπε, κατέστρεψε τη ζωή του και την οικογένεια του.
Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από ανακριτή και εισαγγελέα για το τι συνέβη το βράδυ της 11ης Μαΐου και για τις συνθήκες δολοφονίας της 20χρονης συζύγου του, με τον 33χρονο να επαναλαμβάνει τα όσα είχε ήδη πει, ότι δηλαδή η δολοφονία της συζύγου του δεν ήταν προσχεδιασμένη, ότι δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο και ότι «άλλα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί».

Στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού

Κατόπιν της απολογίας του και αφού κρίθηκε προφυλακιστέος ο 33χρονος πιλότος οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στην 6η πτέρυγα, η οποία θεωρείται VIP λόγω του είναι πτέρυγα ύψιστης ασφαλείας.
Είναι σε συνθήκες ειδικής κράτησης λόγω του εγκλήματος που διέπραξε προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η σωματική του ακεραιότητα από άλλους κρατούμενους.
Πληροφορίες αναφέρουν πως μοιράζεται το κελί με άλλους τρεις κρατούμενους, οι οποίοι έχουν κριθεί ένοχοι για λαθρεμπόριο και ναρκωτικά, καθώς και ότι το κελί του είναι κοντά σε αυτά των Μένιου Φουρθιώτη και του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, ενώ στην ίδια πτέρυγα είναι και οι Παναγιώτης Βλαστός και Νίκος Μαζιώτης.

Μητέρα Καρολάιν: Μου πήρε το παιδί, δεν θα μου πάρει και το εγγόνι

Την πλήρη επιμέλεια του 11 μηνών παιδιού της δολοφονημένης Καρολάιν αναμένεται να διεκδικήσει η οικογένειά της, όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος Θ. Χαρμάνης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Χαρμάνης υποστήριξε ότι το οικογενειακό περιβάλλον της Καρολάιν στην Αλόννησο είναι απολύτως κατάλληλο τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια της ανατροφής του παιδιού.
Ο δικηγόρος μετέφερε μάλιστα και μια δήλωση της μητέρας της 20χρονης: «Μου πήρε το παιδί μου, εάν χάσω και το εγγόνι μου, θα είναι η χαριστική βολή για μένα».
«Υπήρχε μία επικοινωνία με τις δύο οικογένειες.
Εάν καταλήξουμε σε μία συναινετική λύση θα το ανακοινώσουμε στην εισαγγελέα, εάν όχι, θα υποβάλλουμε και εμείς το αίτημά μας για την ανάθεση της αποκλειστικής επιμέλειας στην γιαγιά.
Το παιδί θα πάει ή στην μία οικογένεια ή στην άλλη, αυτά που ακούγονται περί ιδρυμάτων δεν ισχύουν» είπε ο κ.Χαρμάνης.

Παπαϊωαννίδης (δικηγόρος 33χρονου): Ο ίδιος ζήτησε την τιμωρία και την προφυλάκιση του

Την θέση πως ο ίδιος ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν αυτός που ζήτησε την τιμωρία και την προφυλάκιση του για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράους διατύπωσε ο δικηγόρος του δράστη, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ. Παπαϊωαννίδης διέψευσε πληροφορίες και δημοσιεύματα που θέλουν τον 33χρονο να ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής πολύωρης απολογίας του πως απουσιάζουν οι προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχουν για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτηση του
«Δεν είναι αλήθεια.
Ο ίδιος ζήτησε την τιμωρία του και την προφυλάκισή του και όχι μόνο» είπε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Πραγματογνωμοσύνη

Σχετικά με την κάμερα ασφαλείας και την κάρτα που αφαιρέθηκε από αυτήν ο κ. Παπαϊωαννίδης τόνισε ότι με αίτημα του ανακριτή αιτήθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, ώστε να εξακριβωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα sim.
Μάλιστα ο κ.Παπαϊωαννίδης είπε ότι ο πελάτης του δεν αμφισβητεί ότι αφαίρεσε την κάρτα αλλά «θέτει εντελώς διαφορετική ώρα και διάσταση για το πότε την αφαίρεσε» καθώς όπως ανέφερε, «την αφαίρεσε μετά την πράξη».
Όσον αφορά στο αίτημα του εντολέα του να κληθούν φίλοι και συγγενείς για να δώσουν την πλήρη εικόνα για τη μεταξύ τους σχέση, είπε ότι και ο ίδιος ο ανακριτής θέλει να μάθει ποια ήταν η πραγματική σχέση των δύο ατόμων και τι πραγματικά υπήρχε μεταξύ τους ενώ για ακόμα μια φορά είπε πως δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο ή συνεργός.

Ακραίες καταστάσεις

Ερωτηθείς για το εάν ο 33χρονος αναφέρθηκε στο παιδί του και στην κίνησή του να ακουμπήσει το 11 μηνών παιδί του πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, ο κ. Παπαϊωαννίδης απάντησε ότι ο πελάτης του έδωσε ορισμένες απαντήσεις, αλλά όπως είπε, ήταν ακραίες οι καταστάσεις εκείνο το βράδυ…
Παράλληλα, τόνισε ότι ο πελάτης του έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει, παρά το ότι προς τα έξω δείχνει μια ψυχρή εικόνα.
«Στην ανάκριση δεν ήταν αυτό που φαίνεται προς τα έξω.
Έσκυψε πολλές φορές το κεφάλι και ήταν σε μια αρκετά πιεσμένη ψυχολογική κατάσταση.
Τουλάχιστον αυτό είδα εγώ» είπε ο κ. Παπαϊωαννίδης, ο οποίος ερωτηθείς για κάποια δημοσιεύματα που θέλουν τον 33χρονο να είχε επιτεθεί και στο παρελθόν στην άτυχη Καρολάιν, δεδομένων κάποιων ευρημάτων στην πόρτα της κρεβατοκάμαρά τους, απάντησε ότι από τα στοιχεία δεν έχει προκύψει κάτι άλλο.

Τι αναφέρει στο υπόμνημα

Στο υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή ο 33χρονος υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του, με την οποία όπως αναφέρει «κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένεια μου».
«Έχω πλήρη γνώση πως η συγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα.
Η γνωριμία μου με την Καρολάιν άρχισε το καλοκαίρι του 2017 στην Αλόννησο, όπου η μητέρα μου είχε διοριστεί ως καθηγήτρια.
Εγώ στο νησί έζησα από τα δέκα έως τα 14 μου έτη όπου και αγοράσαμε ένα σπίτι με την ιδιότητα της θερινής κατοικίας οπότε και επισκεπτόμουν το νησί συχνά.
Η Καρολάιν έμεινε μόνιμα στο νησί, όπου και ήτο μαθήτρια.
Εγώ εργαζόμουν ως πιλότος ελικοπτέρου σε ιδιωτική εταιρεία και ως εκ τούτου επισκεπτόμουν αρκετά συχνά με το ελικόπτερο – αλλά και με οιονδήποτε άλλο τρόπο – το νησί για να τη δω.
Αποφασίσαμε να παντρευτούμε το Σεπτέμβριο του 2018 και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019, ανήμερα της επετείου της γνωριμίας μας στη Πορτογαλία.
Το σπίτι μας στα Γλυκά Νερά το επιλέξαμε τον Απρίλιο του 2019, πριν το γάμο μας και αρχίσαμε να κατοικούμε εκεί από τον Ιούνιο» αναφέρει για τη γνωριμία του με την Καρολάιν ο 33χρονος.
Όπως αναφέρει η συμπεριφορά της συζύγου του αρχίζει να αλλάζει με τη γέννηση του παιδιού τους.

Η εγκυμοσύνη… και το έγκλημα

«Λίγες εβδομάδες αφού παντρευτήκαμε η Καρολάιν έμεινε έγκυος.
Η ιδέα αυτού του παιδιού θα ολοκλήρωνε την οικογένεια και την ευτυχία μας.
Δυστυχώς στους τρεις μήνες εγκυμοσύνης η Καρολάιν απέβαλλε και έκτοτε η συμπεριφορά της άρχιζε σταδιακά να μεταβάλλεται.
Το Φθινόπωρο του ίδιου έτους μένει για δεύτερη φορά έγκυος στη Λυδία μας ( ….).
Όπως κάθε γονιός νιώθει αμέριστη αγάπη για το παιδί του έτσι και μένα η Λυδία ειδικά και μετά τις περιπέτειες της υγείας της είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο και η αγάπη που νιώθω για αυτή δεν μου είναι δυνατόν να τη περιγράφω με λόγια.
Όπως προανέφερα καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της Καρολάιν υπήρξε η απώλεια της πρώτης μας εγκυμοσύνης.
Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου.
Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση της πρότεινα να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας. Στην αρχή η Καρολάιν δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εν τέλει τη σταμάτησε.
Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις.
Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο.
Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί.
Και πάλι ζητώ συγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου».
Στο υπόμνημά του ο κατηγορούμενος δεν έκανε καμία αναφορά ούτε στη θανάτωση του σκύλου ούτε στο τι επακολούθησε τις 37 ημέρες από τη δολοφονία της Καρολάιν έως τη σύλληψή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης