Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γλυκά Νερά: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη δημοσιοποίηση του ημερολογίου της Καρολάιν

Γλυκά Νερά: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη δημοσιοποίηση του ημερολογίου της Καρολάιν
Όπως αναφέρει μάλιστα ο εισαγγελέας «η δημοσιοποίηση αυτών εκλαμβάνεται ήδη και ευλόγως, ως ενέχουσα προσβολή της προσωπικότητας της ίδιας της παθούσης και μπορεί να θεωρηθεί ακόμη, ότι μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τον κατηγορούμενο

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε η δημοσιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας της υπόθεσης δολοφονίας της άτυχης 20χρονης Καρολάιν.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έδωσε παραγγελία στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις με ειδική αναφορά στο ημερολόγιο της 20χρονης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πλιώτας αναφέρεται σε «εντόνως επικριτικά δημοσιεύματα για διαρροή-δημοσιοποίηση στοιχείων της ποινικής δικογραφίας (ημερολόγιο θύματος Καρολάιν Κράουτς κ.λπ), για το φρικτό έγκλημα που διαπράχθηκε στα Γλυκά Νερά σε βάρος της ανωτέρω παθούσης», τα οποία έχουν κατακλύσει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.
Όπως αναφέρει μάλιστα «η δημοσιοποίηση αυτών εκλαμβάνεται ήδη και ευλόγως, ως ενέχουσα προσβολή της προσωπικότητας της ίδιας της παθούσης και μπορεί να θεωρηθεί ακόμη, ότι μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τον κατηγορούμενο, κατά την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας».
Ο εισαγγελικός λειτουργός παραθέτει μάλιστα σχετικά δημοσιεύματα αλλά κυρίως την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών σχετικά με την «τήρηση των κανόνων δεοντολογίας».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης