Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δημόκριτος 2021» στην περιοχή της Ξάνθης

tags :
Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δημόκριτος 2021» στην περιοχή της Ξάνθης
Η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Δημόκριτος 2021», επιπέδου τακτικού συγκροτήματος μηχανοκίνητου τάγματος πεζικού, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Ξάνθης

Η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Δημόκριτος 2021», επιπέδου τακτικού συγκροτήματος μηχανοκίνητου τάγματος πεζικού, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Ξάνθης από τις 11 έως και τις 18 Ιουνίου.
Όπως ανακοινώθηκε, στην άσκηση συμμετείχαν ανθυπολοχαγοί όλων των όπλων και σωμάτων τάξεως 2020 της στρατιωτικής σχολής Ευελπίδων καθώς και τμήματα και μέσα της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «Πίνδος» και της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «2ο Σύνταγμα Ιππικού- Έφεσος».
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της διεύθυνσης πεζικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από τη Σχολή Πεζικού σε συνεργασία με τις αντίστοιχες σχολές των λοιπών όπλων και σωμάτων.
Κατά τον «Δημόκριτο 2021» εκτελέστηκαν βολές πυροβολικού, όλμων και αντιαρματικών ενώ έγινε και χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, αρμάτων μάχης, αυτοκινούμενων πυροβόλων καθώς και επιθετικών και μεταφορικών ελικοπτέρων.
Παράλληλα με την άσκηση, οι ανθυπολοχαγοί εκπαιδεύτηκαν επί του πεδίου σε θέματα διοικητικής μέριμνας, ενώ εκτελέστηκε από την ΧΧΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία «Πίνδος» η υποδειγματική τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Τακτικό Συγκρότημα Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων κατά την εκτέλεση πλευρικής αντεπίθεσης στο πλαίσιο ενεργητικής άμυνας» καθώς και περισυλλογή βαρέως τεχνικού υλικού.
Ακόμη, η διοίκηση μηχανικού του Δ' Σώματος Στρατού «Θράκη» εκτέλεσε υποδειγματική τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Διάβαση Υδάτινου Κωλύματος με κατασκευή πλωτής γέφυρας και γέφυρας Belley».
Την άσκηση παρακολούθησε ο διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού «Θράκη» αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης