Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΤΕπ: Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 1,9 δισ. ευρώ για τις ελληνικές επιχειρήσεις

ΕΤΕπ: Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 1,9 δισ. ευρώ για τις ελληνικές επιχειρήσεις
Στο επίκεντρο θα τεθούν και οι νέες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και της ενεργειακής μετάβασης
Σχετικά Άρθρα
Νέο πρόγραμμα στήριξης, συνολικού ύψους 1,9 δισ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων αναμένεται να ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου της τράπεζας, Werner Hoyer, στην Αθήνα την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.
Στοχευμένη χρηματοδότηση

Στοχευμένη χρηματοδότηση

Το νέο πακέτο θα αφορά στοχευμένη χρηματοδότηση για την υποστήριξη όσων ελληνικών επιχειρήσεων έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.
Παράλληλα, στο επίκεντρο θα τεθούν και οι νέες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και της ενεργειακής μετάβασης.
Από το 1,9 δισ. ευρώ, περίπου 400 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στη νέα Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, η οποία θα παρέχει πακέτα χρηματοδότησης για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της καινοτομίας, της κλιματικής δράσης και της οικονομικής ανθεκτικότητας έναντι της Covid-19.

Στη ΔΕΗ

Ο κ. Hoyer, ο οποίος θα φθάσει την Τετάρτη (23/6) στην ελληνική πρωτεύουσα, θα συναντηθεί την ίδια ημέρα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στη συνέχεια θα μεταβεί στα γραφεία της ΔΕΗ, όπου θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για ένα νέο πακέτο υποστήριξης, στο πλαίσιο του προγράμματος του 1,9 δισ. ευρώ.
Την Πέμπτη δε, θα έχει επαφές με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, καθώς και με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, όπου θα εξεταστούν ζητήματα «πράσινης» ενέργειας.

Συνεργασία

Σύμφωνα με την ΕΤΕπ, ο κ. Hoyer θα προβεί σε διάφορες σημαντικές ανακοινώσεις, με στόχο την ανάδειξη τη στενής συνεργασίας των δύο πλευρών, αλλά και τη δέσμευση της τράπεζας να διασφαλίσει μακροπρόθεσμες ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 η ΕΤΕπ συμμετείχε σε χρηματοδοτήσεις προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 2,8 δισ. ευρώ, αριθμός – ρεκόρ για τη χώρα παρά την υγειονομική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης