Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε βαρύ lockdown επιστρέφουν μεγάλες πόλεις στην Κίνα - Αυξήθηκαν τα κρούσματα, παρά τα δρακόντεια περιοριστικά μέτρα

Σε βαρύ lockdown επιστρέφουν μεγάλες πόλεις στην Κίνα - Αυξήθηκαν τα κρούσματα, παρά τα δρακόντεια περιοριστικά μέτρα
Σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα επιστρέφουν oι κινεζικές πόλεις
Σχετικά Άρθρα

Σε πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα επιστρέφουν οι μεγαλύτερες κινεζικές πόλεις λόγω έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, παρά τα δρακόντεια περιοριστικά μέτρα, όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική εφημερίδα The Epoch Times.
Μάλιστα, στην επαρχία Guangdong το lockdown ήλθε τόσο ραγδαία, που οι κάτοικοι δεν πρόλαβαν καν να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα…
Φυσικά, οι αντιδράσεις είναι πολλές, με τους κατοίκους να μην εμπιστεύονται τις τοπικές αρχές και να αμφισβητούν τον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώνεται, θεωρώντας ότι σκοπίμως παρουσιάζεται μικρότερος από αυτόν που είναι στην πραγματικότητα.
Οι αρχές στην επαρχία Guangdong ανακοίνωσαν στις 21 Ιουνίου ότι αναφέρθηκε μία μόλυνση ενώ 230 άτομα υποβάλλονταν σε θεραπεία κατά της COVID-19 σε τοπικά νοσοκομεία, σύμφωνα με το κρατικό μέσο ενημέρωσης Xinhua.
Στις 20 Ιουνίου, οι αρχές στο Guangzhou, το Shenzhen, το Dongguan και το Foshan, όπου κατοικούν πάνω από 56,2 εκατομμύρια άνθρωποι, άρχισαν να παρακολουθούν στενά την κίνηση ανθρώπων και των οχημάτων που ταξιδεύουν μέσα και έξω από τις πόλεις για να περιορίσουν τη διάδοση του νέου κύματος της covid19. 
Την ίδια ημέρα, στην πόλη Zhanjiang, οι αρχές ανέφεραν νέο ξέσπασμα μολύνσεων, όπως και στη Zhuhai, καθώς και σε άλλες 12 μητροπολιτικές πόλεις στο Guangdong, όπου στους πολίτες δόθηκε η εντολή να μην ταξιδεύουν έξω από την πόλη.  

Έντονη ανησυχία

Πολλοί κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία τους, καθώς δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν αρκετά εφόδια προκειμένου να τα «βγάλουν πέρα» τις επόμενες ημέρες.
Επίσης, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι απογοητευμένοι επειδή τα φορτηγά πλοία δεν επιτρέπεται να εισέλθουν ή να φύγουν από τα λιμάνια και προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων μερικών ευπαθών αντικειμένων, δεν μπορούν να εκφορτωθούν.
Οι κάτοικοι ανέφεραν επίσης ότι πολλοί άνθρωποι είναι ανήσυχοι και δεν ξέρουν πώς να προστατευθούν από την COVID, μετά την εμφάνιση περιστατικών επαναμόλυνσης πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως. 
Οι ντόπιοι στο Guangzhou, Shenzhen, Dongguanκαι Foshan δεν πιστεύουν τα κυβερνητικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των μολύνσεων και είναι πεπεισμένοι ότι η επιδημία επιδεινώνεται.
«Δεν ακούσαμε να ανακοινώνονται νέες μολύνσεις από τις αρχές, αλλά δεν έχουν ανοίξει τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι.
Οι έλεγχοι γίνεται πιο αυστηροί, είπε ο Cheng Dong (ψευδώνυμο), επιχειρηματίας που διαθέτει εργοστάσιο κοντά στο λιμάνι Yantian στη Shenzhen. 
Ο Cheng διαμαρτύρεται γιατί μεγάλος αριθμός φορτηγών πλοίων δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στα λιμάνια του Shenzhen και μένουν αγκυροβολημένα στη θάλασσα για αρκετές ημέρες, ενώ άλλα πλοία επέλεξαν να μην κάνουν στάσξη.
Αποτέλεσμα; Δεν είναι δυνατή η αποστολή των προϊόντων από το εργοστάσιό του.
«Οι αποθήκες μας είναι γεμάτες.
Δεν έχουμε θέση να βάλουμε τα πρόσφατα προϊόντα μας», δήλωσε ο Cheng, που ανησυχεί ότι το νέο κύμα θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερο από αυτό που λένε οι αρχές.  

Εμβολιασμένοι επαναμολύνθηκαν

Ορισμένες τοπικές κοινότητες ανακοίνωσαν ότι πολλά άτομα επανεμφάνισαν τη νόσο Covid παρότι ήταν πλήρως εμβολιασμένα.
Αμφισβητείται δε η αποτελεσματικότητα των εγχώριων εμβολίων.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Πεκίνου ανακοίνωσαν στις 21 Απριλίου ότι το εμβόλιο κατά της Covid δεν μπορεί να προστατεύσει πλήρως.
Ωστόσο, το κινεζικό καθεστώς συνεχίζει να διαβεβαιώνει το κοινό ότι ο εμβολιασμός μπορεί να προστατέψει από την πανδημία.
Στις 20 Ιουνίου, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι οι Κινέζοι που έχουν εμβολιαστεί ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο, με 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων να χρησιμοποιούνται τις τελευταίες πέντε ημέρες.
«Απαιτείται να υποβληθούμε, ωστόσο, σε διαγνωστικό έλεγχο, για να διαπιστωθεί αν έχουμε αντισώματα» δήλωσε ο Liu Ya από τον Donghuan
O Liu ανησυχεί για τον αριθμό των κοινοτήτων που είναι σε lockdown και ότι πιστεύει ότι όλοι στην περιοχή της θα μπορούσαν να μολυνθούν από τον ιό, ακόμα κι αν έχουν ήδη εμβολιαστεί. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης