Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δωρεά 55 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου Covid-19 σε Λατινική Αμερική, Ασία και Αφρική

ΗΠΑ: Δωρεά 55 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου Covid-19 σε Λατινική Αμερική, Ασία  και Αφρική

Σήμα κινδύνου από τον ΠΟΥ από την εξάπλωση των μεταλλάξεων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος

Σχετικά Άρθρα

Την αποστολή 55 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Covid-19 σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.
Οι 55 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου είναι το υπόλοιπο από τα 80 εκατομμυρίων βολών που ο πρόεδρος Joe Biden έχει δεσμευτεί να δωρίσει στο εξωτερικό.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα στείλει τα πρώτα 25 εκατομμύρια δόσεις στη Νότια και Κεντρική Αμερική, την Ασία, την Αφρική, τις γειτονικές χώρες και τους συμμάχους των ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να διαθέσουν το 75% των αρχικών 80 εκατομμυρίων δόσεων μέσω του COVAX, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που διανέμει εμβόλια κυρίως σε φτωχές χώρες, ενώ τα υπόλοιπα θα σταλούν σε χώρες που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος υψηλά επίπεδα νέων κρουσμάτων, σύμφωνα με την ανακοίνωση./

Οι αποστολές

Η διοίκηση δήλωσε ότι περίπου 14 εκατομμύρια δόσεις θα μεταφερθούν σε μέρη στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, συμπεριλαμβανομένων της Βραζιλίας, της Αργεντινής, της Κολομβίας, του Περού, του Ισημερινού, της Παραγουάης, της Βολιβίας, της Ουρουγουάης, της Γουατεμάλας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Ονδούρας, της Αϊτής, της Δομινικανής Δημοκρατίας, του Παναμά και της Κόστα Ρίκα.
Περίπου 16 εκατομμύρια θα πάνε σε χώρες της Ασίας όπως η Ινδία, το Νεπάλ, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ, η Ινδονησία, η Μαλαισία, το Λάος και η Ταϊλάνδη.
Περίπου 10 εκατομμύρια δόσεις θα διατεθούν στην Αφρική και αναμένεται να μοιραστούν με χώρες που θα επιλεγούν σε συντονισμό με την Αφρικανική Ένωση, ανέφερε.
Τα υπόλοιπα 14 εκατομμύρια θα μοιραστούν με «περιφερειακές προτεραιότητες και άλλους αποδέκτες» όπως το Ιράκ, η Υεμένη, η Τυνησία και η Ουκρανία, ανέφερε η διοίκηση.

Εμβολιασμοί

«Η διανομή εκατομμυρίων αμερικανικών εμβολίων με άλλες χώρες σηματοδοτεί μια σημαντική δέσμευση της κυβέρνησης των ΗΠΑ», δήλωσε η κυβέρνηση
«Ακριβώς όπως έχουμε στην εγχώρια ανταπόκρισή μας, θα κινηθούμε όσο το δυνατόν ταχύτερα, τηρώντας παράλληλα τις κανονιστικές και νομικές απαιτήσεις των ΗΠΑ και της χώρας υποδοχής».
Τη ίδια ώρα περισσότερος από το μισό του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει λάβει μία δόση εμβολίου Covid ενώ καταγράφεται κάθετη πρώτη στα νέα κρούσματα και τους θανάτους από την Covid-19

Παγκόσμια ασφάλεια

Η προοπτική της εξέλιξης της πανδημίας σε άλλες χώρες είναι πιο ζοφερή, ωστόσο, με ορισμένα μέρη όπως η Αφρική να αναφέρουν μια ολοένα και πιο ανησυχητική αύξηση των περιπτώσεων Covid.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει 500 εκατομμύρια περισσότερες δόσεις του εμβολίου Pfizer για να μοιραστεί μέσω της COVAX για δωρεά εμβολίων σε 92 χώρες χαμηλού εισοδήματος και την Αφρικανική Ένωση τον επόμενο χρόνο.
Συμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση η δωρεά των δόσεων είναι ζωτικής σημασίας «στοιχείο της συνολικής παγκόσμιας προσπάθειάς μας να νικήσουμε το COVID-19 και να επιτύχουμε παγκόσμια ασφάλεια όσον αφορά την υγεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης