Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κίνα: Μείωση 21% στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία

Κίνα: Μείωση 21% στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία
Οι μειώσεις αυτές είναι σύμφωνες με μια απότομη ετήσια πτώση σχεδόν 15% στις χαμηλότερες φετινές συνολικές εισαγωγές αργού στην Κίνα
Σχετικά Άρθρα

Μείωση 21% κατέγραψαν οι εισαγωγές πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία για την Κίνα τον Μάιο σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020 αλλά το Ριάντ παραμένει ο κυριότερος προμηθευτής του Πεκίνου για ένατο συναπτό μήνα, σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές και τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν την Κυριακή (20/6/2021).
Οι εισαγωγές από τη Σαουδική Αραβία ήταν 7,2 εκατομμύρια τόνοι τον Μάιο, ή 1,69 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), σύμφωνα με τη Γενική Διοίκηση των Κινεζικών Τελωνείων.
Αυτά τα στοιχεία συγκρίθηκαν με τα 6,47 εκατομμύρια τόνους τον Απρίλιο και 9,16 εκατομμύρια τον Μάιο του 2020.

Μείωση εισαγωγών και από τη Ρωσία

Οι εισαγωγές από τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή της Κίνας τη Ρωσία μειώθηκαν επίσης σε 5,44 εκατομμύρια τόνους, ή 1,28 εκατομμύρια bpd.
Οι μειώσεις αυτές είναι σύμφωνες με μια απότομη ετήσια πτώση σχεδόν 15% στις χαμηλότερες φετινές συνολικές εισαγωγές αργού στην Κίνα, αναφέρει το Reuters.
Οι εισαγωγές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μειώθηκαν κατά 25% τον προηγούμενο μήνα από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους.
Πρόκειται για ένδειξη ότι οι αποστολές πετρελαίου του Ιράν επιβραδύνθηκαν περαιτέρω εν μέσω συνομιλιών μεταξύ της Τεχεράνης και των παγκόσμιων δυνάμεων για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας από την οποία αποχώρησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης