Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Δισεκατομμυριούχος «ανέβασε» ένα ποίημα και έριξε στο ναδίρ την μετοχή της εταιρείας του

tags :
Κίνα: Δισεκατομμυριούχος «ανέβασε» ένα ποίημα και έριξε στο ναδίρ την μετοχή της εταιρείας του
Ένα ποίημα ήταν η αιτία για την απώλεια 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, της Κινεζικής εταιρείας Meituan

Η Κίνα συνέστησε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της διαδικτυακής πλατφόρμας Meituan, τον Wang Xing να διατηρήσει χαμηλό προφίλ μετά την ανάρτηση ενός αρχαίου κινεζικού ποιήματος τον περασμένο μήνα που προκάλεσε κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη βύθιση των μετοχών της εν λόγω πλατφόρμας αγοράς και διανομής προϊόντων, μετέδωσε σήμερα το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι κάλεσαν πρόσφατα σε μια συνάντηση τον ιδρυτή της τρίτης μεγαλύτερης τεχνολογικής εταιρίας της Κίνας και του είπαν να αποφύγει τη δημοσιότητα, τουλάχιστον προσωρινά, ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο ανθρώπους με γνώση του θέματος χωρίς να τους κατονομάζει.
Η Meituan δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.
Το ποίημα, που αναρτήθηκε στις 6 Μαΐου σε ένα μικρό μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο χρηματοδοτεί ο Wang, επικρίνει τον αυτοκράτορα της δυναστείας Chin, που έκαιγε βιβλία αντιφρονούντων διανοουμένων, αλλά στο τέλος ανατράπηκε από αναλφάβητους.
Πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ερμήνευσαν την ανάρτηση ως μια έμμεση αναφορά στην αντιμονοπωλιακή εκστρατεία του προέδρου Xi Jinping. Ο Wang είπε πως αναφερόταν σε επιχειρηματικούς αντιπάλους, λέγοντας πως «οι πιο επικίνδυνοι αντίπαλοι είναι συχνά αυτοί που δεν το περιμένουμε». Η αρχική ανάρτηση έχει αποσυρθεί από τότε. Τον Απρίλιο, η Κίνα ξεκίνησε μια έρευνα κατά των μονοπωλίων σε βάρος της Meituan καθώς εντείνει τον έλεγχο της οικονομίας των διαδικτυακών πλατφορμών που επεκτείνεται.

Απώλεια 30 δισ. δολαρίων

Ένα ποίημα ήταν η αιτία για την απώλεια 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, της Κινεζικής εταιρείας Meituan. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή έτοιμου φαγητού και είναι η κορυφαία σε αυτό τον τομέα στην αγορά της Κίνας.
Το ποστ διαγράφηκε άμεσα και με ανακοίνωση του ο Xing επισήμανε ότι δεν είχε σκοπό να θίξει μέσω αυτού τις κινεζικές αρχές.
Ωστόσο, δεν αποφεύχθηκε η σημαντική πτώση στις μετοχές της εταιρείας του, λόγω της ενέργειας του αυτής.
Screenshot_3_eee.png

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης