Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση του αργού 1,5%, στα 71,04 δολάρια, λόγω Fed και δολαρίου

Πετρέλαιο: Πτώση του αργού 1,5%, στα 71,04 δολάρια, λόγω Fed και δολαρίου

Η ενίσχυση του δολαρίου καθιστά ακριβότερα τα εμπορεύματα αν και αντισταθμίζεται από τις προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης

Σχετικά Άρθρα

Αξιοσημείωτες απώλειες κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, μία ημέρα μετά το υψηλότερο κλείσιμο από τον Οκτώβριο του 2018, με τον «μαύρο χρυσό» να δέχεται πιέσεις από την ενισχυμένη ισοτιμία του δολαρίου, στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fed που έδωσαν «σήμα» για διπλή αύξηση των επιτοκίων έως το τέλος του 2023, σύμφωνα με δημοσίευμα του Market Watch την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021.
Η εν λόγω αλλαγή πολιτικής της Fed έδωσε ώθηση στο αμερικανικό δολάριο που ενισχύθηκε κατά 0,80 στο 91,86, σύμφωνα με τον δείκτη ICE DXY.

Αντίθετος άνεμος

H ενίσχυση καθιστά τα εμπορεύματα πιο ακριβά για τους χρήστες άλλων νομισμάτων, αν και η πίεση στο αργό αντισταθμίστηκε από τις ισχυρές προσδοκίες για τη ζήτηση.
Το ενισχυμένο δολάριο ήταν σίγουρα "ένας αντίθετος άνεμος για το πετρέλαιο και όλα τα εμπορεύματα", ωθώντας ορισμένα "αμοιβαία κεφάλαια να ελαφρύνουν τις τοποθετήσεις τους στο πετρέλαιο", δήλωσε στη MarketWatch ο Tyler Richey, συνεκδότης της Sevens Report Research.

Δευτερογενές αποτέλεσμα

«Συνολικά στην αγορά των εμπορευμάτων, φαίνεται όντως ότι παρουσιάζονται κάποιες ρωγμές στην ευρύτερη ανοδική πορεία της», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι η πτώση των τιμών του χαλκού έχει «εγείρει ανησυχίες σχετικά με την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη».
Το γεγονός αυτό πιθανώς να οδηγήσει σε ένα «δευτερογενές αποτέλεσμα που πιέζει το πετρέλαιο σήμερα, καθώς το τελευταίο στάδιο για άνοδο στις αγορές ενέργειας βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στις ελπίδες για ζήτηση».

Τα συμβόλαια

Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουλίου υποχώρησε κατά 1,11 δολάρια ή 1,5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 71,04 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Σε παρόμοιους ρυθμούς κινήθηκε και το συμβόλαιο παραδόσεως Αυγούστου για το πετρέλαιο τύπου Brent, με την τιμή του να υποχωρεί κατά 1,31 δολάρια ή 1,8% στα 73,08 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.
Την Τετάρτη (16/6), το Brent κατέγραψε την υψηλότερη τιμή του από τον Απρίλιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης