Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχής η ύφεση της covid στην Ινδία – Φόβοι για νέα έξαρση από την χαλάρωση των μέτρων

Συνεχής η ύφεση της covid στην Ινδία – Φόβοι για νέα έξαρση από την χαλάρωση των μέτρων
Μια ανάσα από τους 382.000 οι νεκροί
Σχετικά Άρθρα

Συνεχής είναι η ύφεση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ινδία, καθώς παραμένουν χαμηλά τα νέα κρούσματα.
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν ακόμη 2.330 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν επιπλέον 67.208 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Η Ινδία μετρά 381.903 νεκρούς επί συνόλου 29,70 εκατομμυρίων μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα, αν και ειδικοί τα χαρακτηρίζουν υποτιμημένα.
Πρόκειται για τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θανάτων και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως.
Υπενθυμίζεται πως η επιδημία έφτασε στο αποκορύφωμα της τον περασμένο Μάιο, όταν και αναφέρονταν καθημερινά περισσότερα από 400.000 κρούσματα την ημέρα.
Με την επιδημία να υποχωρεί, ολοένα και περισσότερες Πολιτείες και πόλεις ανακοινώνουν την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον έλεγχο της διασποράς του ιού ενώ στο Νέο Δελχί οι αρχές επέτρεψαν την επαναλειτουργία των καταστημάτων και των εμπορικών κέντρων.
Είναι χαρακτηριστικό πως ύστερα από lockdown πέντε εβδομάδων το Νέο Δελχί άνοιξε τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα ενώ επέτρεψε στα εστιατόρια να έχουν πληρότητα της τάξης του 50%, κάτι που συμβαίνει και με τις αστικές συγκοινωνίες
Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν προσοχή και εμφανίζονται αντίθετοι στο πλήρες άνοιγμα, επισημαίνοντας πως μόλις το 5% των 950 εκατομμυρίων ενήλικων Ινδών έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου και προειδοποιώντας πως υπό αυτά τα δεδομένα, κάθε άλλο παρά αποκλείεται μια νέα έξαρση κρουσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης