Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εγκρίθηκε η ΑΜΚ 800 εκατ. της Alpha Bank - Ψάλτης (CEO): Ισχυροποιείται ο όμιλος - Δεν εμφανίστηκε ο Paulson

Εγκρίθηκε η ΑΜΚ 800 εκατ. της Alpha Bank - Ψάλτης (CEO): Ισχυροποιείται ο όμιλος - Δεν εμφανίστηκε ο Paulson
Η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank θα έχει ως τελευταία ημερομηνία συμμετοχής των παλαιών μετόχων στις 22 ή 23 Ιουνίου, ενώ το book building, το βιβλίο προσφορών, θα ξεκινήσει στο διάστημα 28 με 30 Ιουνίου 2021
Σχετικά Άρθρα

(upd) Ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank που συγκλήθηκε σήμερα 15 Ιουνίου 2021, την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ.
Τόσο ο πρόεδρος της τράπεζας, Βασίλης Ράπανος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος, Βασίλης Ψάλτης, παρουσίασαν εν συντομία υπό τη μορφή slides τις βασικές πτυχές του σχεδίου Tomorrow, το οποίο μειώνει δραστικά τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) και ενισχύει τα κεφάλαια του ομίλου.
Η Alpha Bank, μετά την εξυγίανση του ισολογισμού της, θα διαθέτει 5,4 δισ. κεφάλαια το 2021 τα οποία θα φτάσουν στα 5,7 δισ. το 2022.
Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε κάποια αναφορά ή παρέμβαση του Paulson, ο οποίος κατέχει το 5,6% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank, για το εάν εγκρίνει ή όχι την αύξηση κεφαλαίου.
Πιο συγκεκριμένα, ο Paulson δεν εμφανίστηκε να ψηφίσει στη γενική συνέλευση, και αυτό μεταφράζεται ότι θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού με 45 εκατ. ευρώ.
Η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank θα έχει ως τελευταία ημερομηνία συμμετοχής των παλαιών μετόχων στις 22 ή 23 Ιουνίου, ενώ το book building, το βιβλίο προσφορών, θα ξεκινήσει στο διάστημα 28 με 30 Ιουνίου 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης