Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεμιστοκλέους: Δεν ακυρώνεται αυτόματα η δεύτερη δόση για όσους έχουν νοσήσει

Θεμιστοκλέους: Δεν ακυρώνεται αυτόματα η δεύτερη δόση για όσους έχουν νοσήσει
Πιστοποιητικό πλήρως εμβολιασμένου για όσους έχουν νοσήσει και έχουν κάνει μια δόση εμβολίου είπε ο κ.Θεμιστοκλέους
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν ακυρώνεται αυτόματα η δεύτερη δόση για όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος σημείωσε πως όσοι έχουν νοσήσει και έχουν κάνει μια δόση εμβολίου, θα λάβουν πιστοποιητικό πλήρως εμβολιασμένου.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεμιστοκλέους είπε πως το πιστοποιητικό θα είναι έτοιμο προς έκδοση μέσα στις επόμενες 10 ημέρες με δύο εβδομάδες.
Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι για όσους έχουν νοσήσει, η δεύτερη δόση του εμβολιασμού δεν ακυρώνεται αυτόματα και η σχετική σύσταση της Επιτροπής είναι να γίνει μια δόση έξι μήνες μετά.
«Αν ο πολίτης που έχει νοσήσει, έχει προγραμματισμένο ραντεβού δεύτερης δόσης, τότε θα ακυρώσει από μόνος του τη δεύτερη δόση.
Το ίδιο θα συμβεί αν έχει νοσήσει και έχει προγραμματίσει πρώτη δόση.
Θα την ακυρώσει και θα την βάλει στο προτεινόμενο από την επιτροπή διάστημα των έξι μηνών» είπε ο κ.Θεμιοστοκλέους παρέχοντας περισσότερες διευκρινίσεις για αυτήν την κατηγορία πολιτών.

Καλό εμβόλιο το AstraZeneca

Όσον αφορά το AstraZeneca, ο κ.Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι εξακολουθεί να είναι ένα κάλο εμβόλιο, επισημαίνοντας ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έκανε σύσταση για την χορήγηση του άνω των 60 ετών.
Παράλληλα είπε ότι από όλες τις χώρες της ΕΕ, οι 20 συστήνουν η δεύτερη δόση να γίνει με το ίδιο εμβόλιο, εκτός και αν σημειώθηκε περιστατικό θρόμβωσης.
Όπως υποστήριξε, οι πιθανότητες για περιστατικά θρομβώσεων είναι απειροελάχιστες στη δεύτερη δόση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης