Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Παραγωγική η συνάντηση με Biden - Δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας

Erdogan: Παραγωγική η συνάντηση με Biden - Δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας
«Παραγωγική και ειλικρινή» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος T. Erdogan την πρώτη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ J. Biden
Σχετικά Άρθρα

«Παραγωγική και ειλικρινή» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος T. Erdogan την πρώτη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ J. Biden, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών που δεν είναι δυνατόν να λυθούν.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Erdogan είπε ότι στις «εκτεταμένες συνομιλίες» του με τον Bidenκάλυψαν πολλά θέματα, όπως τη συνεργασία τους σε περιφερειακά θέματα.
Τόνισε επίσης τη μακρόχρονη φιλία του με τον Αμερικανό ηγέτη ενώ χαρακτήρισε «θετική για το μέλλον» αυτήν τη συνάντηση, την πρώτη μεταξύ τους αφότου ο Biden ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ, τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με τον Erdogan , ο Biden του είπε ότι ενδέχεται να επισκεφθεί την Τουρκία.
Ο Erdogan είπε ότι μετέφερε στον Biden τη θέση της Τουρκίας όσον αφορά την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 αλλά και το θέμα των αμερικανικών μαχητικών F-35, του αμερικανικού προγράμματος από το οποίο αποκλείστηκε η Άγκυρα.

Για το Αφγανιστάν, ο Erdogan είπε μετέφερε «ξεκάθαρα» την άποψη της Άγκυρας και ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να συνομιλεί με τους Ταλιμπάν.
Πρόσθεσε ότι θεωρεί πολύ σημαντική τη στήριξη των ΗΠΑ, στον οικονομικό, επιμελητειακό και διπλωματικό τομέα, αν ζητηθεί από τις τουρκικές δυνάμεις να μην αποχωρήσουν από τη χώρα αυτή.
Η Τουρκία έχει δηλώσει πρόθυμη να αναλάβει την ασφάλεια του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ.
Αναφερόμενος εξάλλου στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Γαλλίας E. Macron, ο Erdogan είπε ότι του μετέφερε πως η Τουρκία και η Γαλλία μπορούν να συνεργαστούν στη Συρία και τη Λιβύη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης