Επιχειρήσεις

Intralot: ΗΠΑ και συμφωνία φέρνουν turnaround

tags :
Intralot: ΗΠΑ και συμφωνία φέρνουν turnaround
Συνθήκες για να λειτουργήσει η Intralot σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον προσφέρει ο συνδυασμός των θετικών αποτελεσμάτων από ΗΠΑ, Ευρώπη, Αυστραλία,
Σχετικά Άρθρα

Συνθήκες για να λειτουργήσει η Intralot σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον προσφέρει ο συνδυασμός των θετικών αποτελεσμάτων από ΗΠΑ, Ευρώπη, Αυστραλία, αλλά και εφόσον προχωρήσει η κομβική συμφωνία του project Τhrylos με τους ομολογιούχους.
Πρόκειται για συνδυασμό μείωσης του χρέους και αύξησης λειτουργικών κερδών που θα αποβεί τελικά εις όφελος των ομολογιούχων – είτε ως ομολογιούχοι ή και ως μέτοχοι της αμερικανικής θυγατρικής, με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί.
Τα οφέλη, όμως, επεκτείνονται και στους μετόχους της Intralot οι οποίοι μετά από χρόνια ζημιών λόγω μειοψηφίας θα δουν την μετοχή της μητρικής εταιρείας να ανακάμπτει, εάν στις 29 Ιουνίου (Γενική συνέλευση) επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για το κλείσιμο του deal με τους ομολογιούχους.

Άνοδος 40% μέσα σ ένα μήνα για την μετοχή

Ήδη η μετοχή έχει σημειώσει κέρδη 38%-40% μέσα σ ένα μήνα ενώ σταθερά κινούνται και τα ομόλογα λήξεως 2021-2024.
H δε μετοχή έκλεισε με άνοδο 8,42% στα 0,206 ευρώ ή 32,3 εκατ. ευρώ.
Αρχικώς, η αγορά θεώρησε και δικαίως ότι, ο τίτλος ανεβαίνει αποκλειστικά εξαιτίας των πληροφοριών για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ωστόσο η δημοσίευση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου αποκαλύπτει το ένα θετικό σκέλος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews, εάν πραγματοποιηθεί μια αναγωγή στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου σε ετήσιο επίπεδο, τότε τα συνολικά λειτουργικά κέρδη Εbidta της Intralot εκτιμώνται κοντά στα 90-95 εκατ. ευρώ.
Εξ αυτών τα λειτουργικά κέρδη από τις ΗΠΑ αντιστοιχούν στο 66-67% των συνολικών λειτουργικών κερδών, δηλαδή περί τα 60 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 30 εκατ. ευρώ προέρχονται από τις αγορές σε Ευρώπη και Αυστραλία.
Πριν από λίγες ημέρες, η Intralot ανακοίνωσε τζίρο 102 εκατ. ευρώ ( άνοδος 9,3% ) και λειοτυργικά κέρδη α΄τριμήνου 24,4 εκατ. ευρώ (αύξηση 55,4% ).
Ο ρυθμός, όμως, αύξησης των κερδών Ebidta στις ΗΠΑ διαμορφώνεται σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα καθώς σημειώθηκε άνοδος κατά 81,8% καθώς προστίθενται συνεχώς τα συμβόλαια από τις νέες πολιτείες, σε μια αγορά η οποία τα επόμενα χρόνια θα είναι από τις πιο αναπτυσσόμενες εξαιτίας της απελευθέρωσης του στοιχήματος.
Με βάση τα παραπάνω και εν όψει της συμφωνίας με τους ομολογιούχους του 2021, ο δανεισμός της εταιρείας υπολογίζεται να κυμανθεί περί τα 400 εκατ. ευρώ.
Σε αυτή την περίπτωση, ο δείκτης μόχλευσης από 13 θα μειωθεί σχεδόν στο 5, μια σημαντική συρρίκνωση η οποία θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη καθώς η εταιρεία θα δύναται να εξασφαλίσει νέες γραμμές χρηματοδότησης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Δείκτης μόχλευσης θα περιοριστεί στο 3,2.
Η βασική προϋπόθεση βεβαίως για να λειτουργήσει σ αυτό το νέο περιβάλλον, η Intralot είναι η έγκριση του 90% των ομολογιούχων του 2021 ενώ ήδη όπως έχει ανακοινωθεί έχουν δοθεί εγγυήσεις από ομολογιούχους του 2024 για ποσό ύψους 68 εκατ. ευρώ.
Ο συνδυασμός, λοιπόν, της συμφωνίας με τους ομολογιούχους με την αύξηση των οικονομικών μεγεθών βάζει τα θεμέλια για την συνολική επιστροφή της Intralot.
Tην ίδια περίοδο, το ομόλογο λήξεως 2021 (κουπόνι 6,75% ) κινείται στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου στο 83,878% της ονομαστικής αξίας ενώ το ομόλογο λήξεως 2024 κινείται στο 61,625% της ονομαστικής αξίας.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης