Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot: Προς συμφωνία - θρύλο με τους ομολογιούχους - Ποιο είναι το ρίσκο;

Intralot: Προς συμφωνία - θρύλο με τους ομολογιούχους - Ποιο είναι το ρίσκο;

Ποιος είναι ο μοναδικός κίνδυνος

Σχετικά Άρθρα
Θέμα ολίγων εβδομάδων θεωρείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η οριστική συμφωνία μεταξύ της Ιntralot και ομολογιούχων.

Σύμφωνα με πηγές οι οποίες βρίσκονται κοντά στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων μετά τους όρους της συμφωνίας που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2021, υπήρξαν αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τις δυο πλευρές ως εκ τούτου, αυτό που μένει πλέον η αποδοχή του υπολοίπου 7,38% των ομολογιούχων 2021 προκειμένου να συμπληρωθεί το απαιτούμενο ποσοστό του 90% για να μπουν στην συνέχεια οι υπογραφές στο project Legend (Θρύλος) όπως έχει ονομαστεί η διαδικασία από την Intralot και τους συμβούλους της.
Οι σκληρές διαπραγματεύσεις της αναδιάρθρωσης χρέους - για τις οποίες την ευθύνη ανέλαβε ο ιδρυτής της εταιρείας κ. Σωκράτης Κόκκαλης με τους εκπροσώπους των funds “βρίσκονται σε καλό δρόμο” και το μοναδικό ρίσκο πλέον είναι το ρίσκο υλοποίησης, όπως αναφέρει πηγή της διαδικασίας, καθώς κάποιο fund ενδεχομένως υπαναχωρήσει από την αρχική συμφωνία.
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, από την πλευρά της Intralot πραγματοποιήθηκαν προς τους ομολογιούχους κάποιες ανταγωνιστικές προτάσεις επί της συμφωνίας.
Η συμφωνία, μεταξύ άλλων, προέβλεπε η Intralot να προχωρήσει και σε αμοιβές μεταξύ 4% -7,5% σε ομολογιούχους λήξεως 2024 οι οποίοι εγγυήθηκαν ομόλογα ύψους 68 εκατ. ευρώ έναντι του 18,7% της Αμερικανικής θυγατρικής της Intralot.
Οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν, όπως είχε ανακοινωθεί, θα γίνουν ανάλογα με το σύνολο των έγκυρων προσφορών και αποδεκτών που θα προκύψει από άλλους κατόχους των Ομολογιών SUNs 2024, στην Ανταλλαγή Ομολογιών του 2024.
Βασική παράμετρος της συμφωνίας με τους ομολογιούχους είναι η αμερικανική θυγατρική Ιntralot Inc, η πορεία της οποίας είναι ενθαρρυντική κατά το πρώτο τρίμηνο, ενω για ολόκληρη την χρονιά του 2020 τα λειτουργικά κέρδη στις ΗΠΑ είχαν αυξηθεί κατά 62%.

Ποιοι ήταν οι όροι

Ειδικότερα, οι βασικοί όροι της συμφωνίας της 14ης Ιανουαρίου ήταν οι εξής:

  • οι κάτοχοι ομολόγων λήξεως 2021 να λάβουν νέες ομολογίες senior secured notes, ύψους 205 εκατ. ευρώ, λήξεως 2025 με εκδότη την Αμερικανική Intralot Inc. Το επιτόκιο των ομολόγων καθορίστηκε σε 5,9% τον 1ο -2ο χρόνο, 7% τον 3ο και 7,25% έπειτα.
  • Η Intralot θα έχει επίσης τη δυνατότητα να προχωρήσει σε κεφαλαιοποίηση τόκων, με επιτόκιο πληρωμής σε είδος (payment-in-kind interest rate) 8,75%, αντί για το πληρωτέο επιτόκιο (cash interest rate), σε κάθε περίοδο αποπληρωμής τόκων.
  • Σε ότι αφορά τους κατόχους ομολογιών λήξεως 2024, η πρόταση ήταν ανταλλαγή των ομολογιών με την απόκτηση ποσοστού μέχρι 49% στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας στην Ολλανδία ( Intralot Holdings BV ), μητρική εταιρεία της αμερικανικής Intralot Ιnc.

Χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Deutsche Boerse το ομόλογο λήξεως 2021 (επιτόκιο 6,75%), βρισκόταν στο 86,42% της ονομαστικής αξίας και το ομόλογο λήξεως 2024 (επιτόκιο 5,25%) βρισκόταν στο 60,01%.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης