Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Stoltenberg (NATO): Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για τη Συμμαχία μας

Stoltenberg (NATO): Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για τη Συμμαχία μας
Ο Jens Stoltenberg είπε ότι ήταν μια «πολύ καλή συνάντηση», κατά την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε ισχυρά μηνύματα
Σχετικά Άρθρα

«Aνοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για τη Συμμαχία μας», δήλωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Ο Jens Stoltenberg είπε ότι ήταν μια «πολύ καλή συνάντηση», κατά την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα σχετικά με τη δέσμευση της Αμερικής στο ΝΑΤΟ και όλοι ηγέτες συμφώνησαν ότι σε μια εποχή παγκόσμιου ανταγωνισμού, η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική πρέπει να παραμείνουν δυνατές μαζί στο ΝΑΤΟ.
«Ειδικά σε μια εποχή που αυταρχικά καθεστώτα όπως η Ρωσία και η Κίνα αμφισβητούν την τάξη που βασίζεται στους κανόνες», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.
Μια μέρα πριν από τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, στη Γενεύη, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε ότι η σχέση της Συμμαχίας με τη Ρωσία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από τον Ψυχρό Πόλεμο.
«Οι επιθετικές ενέργειες της Μόσχας αποτελούν απειλή για την ασφάλειά μας.
Το ΝΑΤΟ παραμένει προσηλωμένο στη διπλή προσέγγιση άμυνας και διαλόγου.
Θα διατηρήσουμε τις άμυνες μας ισχυρές, ενώ παραμένουμε έτοιμοι να μιλήσουμε», πρόσθεσε.
Εξάλλου, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στην «αυξανόμενη επιρροή της Κίνας», λέγοντας ότι αποτελεί «πρόκληση» για την ασφάλεια της Συμμαχίας και οι ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί.
«Ανησυχούμε για τις καταναγκαστικές πολιτικές της Κίνας που έρχονται σε αντίθεση με τις θεμελιώδεις αξίες που κατοχυρώνονται στη Συνθήκη της Ουάσινγκτον», είπε.
Σημείωσε, δε, ότι η Κίνα επεκτείνει γρήγορα το πυρηνικό της οπλοστάσιο με περισσότερες κεφαλές και μεγαλύτερο αριθμό εξελιγμένων συστημάτων. Παράλληλα, τόνισε ότι η Κίνα συνεργάζεται στρατιωτικά με τη Ρωσία, μεταξύ άλλων μέσω ασκήσεων στην ευρωατλαντική περιοχή.
«Ανησυχούμε επίσης για τη χρήση της παραπληροφόρησης από την Κίνα», είπε ο Stoltenberg, σημειώνοντας ότι οι ηγέτες του ΝΑΤΟ κάλεσαν την Κίνα να τηρήσει τις διεθνείς της δεσμεύσεις και να ενεργήσει υπεύθυνα στο διεθνές σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης