Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σάλος και πολιτική αντιπαράθεση για το Συνέδριο Γονιμότητας – Έντονες αντιδράσεις για το επίμαχο βίντεο

Σάλος και πολιτική αντιπαράθεση για το Συνέδριο Γονιμότητας – Έντονες αντιδράσεις για το επίμαχο βίντεο
Πολιτική αντιπαράθεση και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει spot προώθησης για το συνέδριο γονιμότητας 
Σχετικά Άρθρα

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το συνέδριο γονιμότητας, το οποίο χαρακτηρίστηκε ακόμη και σεξιστικό, αναφορικά με τη γυναίκα και τη μητρότητα, ενώ προκλήθηκε και πολιτική αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση.
Ο γενικός γραμματέας της Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Κωνσταντίνος Πάντος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρωθεί το συνέδριο Υπογονιμότητας μετά το σάλο που προκάλεσε το σποτ προώθησής του, το spot το οποίο δέχθηκε «πυρά» για ψυχολογικά και εκβιαστικά διλήμματα σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, που ιεράρχησαν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία ως σημαντικότερη της δημιουργίας οικογένειας.
«Αυτό το σποτάκι δε λέει στη γυναίκα υποχρεώσου να κάνεις παιδί, αλλά ενημερώσου.
Είναι η αυτοβιογραφία μιας γυναίκας», σημείωσε ο κ. Πάντος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Το spot παίζει εδώ και 10 μέρες

Ανέφερε πως εγκρίθηκε από το ΕΣΡ και παίζει εδώ και 10 μέρες στην τηλεόραση χωρίς να προκαλέσει καμία αντίδραση.
Μάλιστα υπογράμμισε ότι μετά την κριτική που ασκήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το βίντεο αποσύρθηκε.
«Παρόλο που πιστεύω ότι δεν κάναμε κάτι λάθος, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε χθες, το αποσύραμε.
Μπορεί να ακυρώσουμε το συνέδριο και ας βρει τρόπους η πολιτεία να ενημερώσει τις γυναίκες», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πάντος σχολίασε «ότι το πρόσωπο της ημέρας δεν πρέπει να είμαι εγώ.
Πρέπει να είναι η σύγχρονη γυναίκα που πασχίζει μέσα από την καριέρα της να φτάσει εκεί που θέλει, αλλά είναι ανενημέρωτη όσον αφορά στα όρια που θέτει η φύση στη γονιμότητά της.
Η φύση είναι ωμή και αδίστακτη και λέει ότι μετά τα 40 η γυναίκα οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να μπει στην εμμηνόπαυση.
Εμείς πασχίζουμε να βοηθήσουμε τις γυναίκες που έχουν κλείσει τα 40-45 έτη, έρχονται σε εμάς για να αποκτήσουν παιδί και δεν ξέρουν ότι μπαίνουν στην εμμηνόπαυση».
Όπως εξήγησε υπάρχει μια ορμόνη που δείχνει τη γονιμότητα και βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της στα 18-20 έτη και ήδη στα 35 έτη πέφτει στο 5% της αρχικής τιμής.


Απεσύρθησαν Σακελλαροπούλου, ΕΡΤ και ΑΠΕ

Μετά τις αντιδράσεις για το σποτ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέσυρε την αιγίδα της από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας ενώ μέσω twitter, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος ανακοίνωσε ότι αποσύρονται η ΕΡΤ και το ΑΠΕ από τη χορηγία επικοινωνίας.
livanios.JPG
Επίθεση Τσίπρα

Στο θέμα παρενέβη και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για χλιαρή αντίδραση στο θέμα.
«Η αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτη.
Χιλιάδες ενεργοί πολίτες αντέδρασαν και εξέθεσαν όσους στήριξαν μια δράση προσβλητική για τη γυναίκα.
Οι υπουργοί που παραμένουν ομιλητές είναι έκθετοι στα μάτια των γυναικών και των ανδρών της χώρας μας», σημείωσε ο κ. Τσίπρας στο Twitter.
alexis_1.JPG

ΣΥΡΙΖΑ: Απόλυτο φιάσκο

«Σε απόλυτο φιάσκο τείνει να εξελιχτεί το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» μετά τη σωρεία αντιδράσεων πολιτών, οργανώσεων, πολιτικών προσώπων και φορέων», αναφέρει η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρμόδιας για θέματα Ισότητας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ειρήνη Αγαθοπούλου.
Αναφέρει ότι «με γρήγορα αντανακλαστικά αντιστάθηκαν στο μισογυνικό, σκοταδιστικό, πατριαρχικό αφήγημα του συνεδρίου και την προσπάθεια της οριοθέτησης των σωμάτων των γυναικών και της αυτοδιάθεσής τους μέσα από αυτό».
Η κ. Αγαθοπούλου τονίζει πως «αυτή τη λογική αντανακλούσε και το περιεχόμενο του προωθητικού βίντεο του συνεδρίου, που προκάλεσε οργή στα Social Media, αφού αξιοποιούσε όλα τα σεξιστικά, μισογυνικά, πατερναλιστικά και πατριαρχικά αφηγήματα».

Μαζική αντίδραση πολιτών

«Η μαζική αντίδραση των πολιτών τελικά οδήγησε στην απόσυρση της αιγίδας της Προέδρου της Δημοκρατίας, της ΓΓ Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας και της ΕΡΤ και έπονται κι άλλοι», συμπληρώνει, υποστηρίζοντας ότι «ήδη το συνέδριο έχει αποτύχει στον στόχο του».
Αναφέρει ακόμα, ότι η κυβέρνηση «θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική στις δράσεις που στηρίζει και που σύσσωμη δηλώνει πρόθυμη να συμμετέχει στις ομιλίες αυτές».
Προσθέτει ότι πρόσφατα, στελέχη της «στήριζαν καμπάνια για τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού, όπου πάλι ο προοδευτικός, δημοκρατικός κόσμος και η νεολαία σύσσωμη την καταδίκασαν».
«Χαιρετίζουμε όλες και όλους τους/τις πολίτες που αντιστέκονται στην νέα κανονικότητα του κ. Μητσοτάκη, στον μισογυνισμό, στον σεξισμό, στην πατριαρχία, τον ρατσισμό,» αναφέρει η κ. Αγαθοπούλου.
Σημειώνει ότι «συντασσόμαστε μαζί τους» και «δεν θα επιτρέψουμε καμιά άλωση των δικαιωμάτων μας και των σωμάτων μας» και «θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ουσιαστικές κοινωνικές πολιτικές στήριξης της οικογένειας και της μητρότητας, μακριά από καταναγκασμούς και στερεότυπα της εγχώριας alt right δεξιάς».

Γεννηματά: Η κυβέρνηση στηρίζει προσπάθειες που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω

Κριτική στην κυβέρνηση για τη δημογραφική της πολιτική με αφορμή και το συνέδριο για τη γονιμότητα ασκεί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
«Κανείς δεν θα μας γυρίσει στον μεσαίωνα.
Οι γυναίκες επιλέγουμε το αν και πότε θα γίνουμε μητέρες.
Είναι δικαίωμα μας», σημειώνει σε ανάρτησή της η κ. Γεννηματά.
«Το δημογραφικό απαιτεί πολιτικές και πόρους από την πολιτεία, ας δεσμευτεί η Κυβέρνηση αντί να στηρίζει προσπάθειες που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω», επισημαίνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
fofi_1.JPG

Ελληνική Λύση: Ο ορισμός της υποκρισίας

«Η Μητρότητα είναι ευλογία, το δε δικαίωμα στη γονιμότητα είναι ο ορισμός της αυτοδιάθεσης της γυναίκας που η πολιτεία οφείλει να προασπίσει και να διαφυλάξει.
Οι αντιδράσεις της Προεδρίας και της κυβέρνησης είναι ο ορισμός της υποκρισίας, όπως και οι αντιδράσεις όλων αυτών των δήθεν ‘’υπερασπιστών των δικαιωμάτων της γυναίκας’’, οι οποίοι δεν έχουν βγάλει ούτε ψίθυρο για τις θηριωδίες των ισλαμιστών κατά γυναικών.
Δεν μιλούν για την μπούρκα, το τσαντόρ, τους θρησκευτικούς ακρωτηριασμούς, την απώλεια βασικών δικαιωμάτων, αντίθετα θέλουν να τα επιβάλλουν και στην Ελλάδα ως ‘’δικαίωμα’’, ενώ την ίδια στιγμή τους ενοχλεί το δικαίωμα στην γονιμότητα!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.
«Απέναντι σε νεοφιλελεύθερους και διεθνιστές, η Ελληνική Λύση θα υπερασπίζεται το δικαίωμα της Ελληνίδας στην γονιμότητα, την μητρότητα, όπως άλλωστε την επαγγελματική ισότητα και την ελευθερία έκφρασης, Δικαιώματα που δεν κινδυνεύουν από ‘’συνέδρια’’, αλλά από όσους προσπαθούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Πακιστάν», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης