Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Biden, ο Putin και ο…«ελεύθερος Τύπος»

O Biden, ο Putin και ο…«ελεύθερος Τύπος»
Ο Biden θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θα παραχωρήσει μόνος συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Κρεμλίνου Vladimir Putin την ερχόμενη εβδομάδα καθώς αυτή είναι η πιο κατάλληλη μορφή για να επικοινωνήσει με σαφήνεια με τον «ελεύθερο Τύπο» δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Ο Biden θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο στις 16 Ιουνίου σε μια ελβετική έπαυλη του 18ου αι. με θέα τη λίμνη της Γενεύης για μια συνάντηση κορυφής που θα καλύψει θέματα στρατηγικής πυρηνικής σταθερότητας και την επιδεινούμενη σχέση ανάμεσα στο Κρεμλίνο και τη Δύση.
«Αναμένουμε ότι αυτή η συνάντηση θα είναι ειλικρινής και ευθεία», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Σόλο» συνέντευξη

«Μια 'σόλο' συνέντευξη Τύπου είναι η κατάλληλη μορφή για να επικοινωνήσουμε με σαφήνεια στον ελεύθερο Τύπο τα θέματα που εγέρθηκαν (θα έχουν εγερθεί) στη συνάντηση -- τόσο σε ό,τι αφορά τις περιοχές όπου μπορεί να συμφωνήσουμε όσο και τις περιοχές όπου έχουμε σημαντικές ανησυχίες», συνέχισε.
Ο Putin είπε πριν από τη συνάντηση κορυφής πως οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο τους εδώ και χρόνια.
Απαντώντας σε ερώτηση για τον χαρακτηρισμό «φονιάς» που του απέδωσε ο Biden σε μια συνέντευξη τον Μάρτιο, ο Putin είπε πως έχει ακούσει δεκάδες τέτοιες κατηγορίες.
«Δεν είναι κάτι που με ανησυχεί στο ελάχιστο», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Τι θα εγείρει ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος έχει πει πως ο Biden θα εγείρει θέματα κυβερνοεπιθέσεων που προέρχονται από τη Ρωσία, την επιθετικότητα της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας, τη φυλάκιση αντιφρονούντων και άλλα θέματα που έχουν πλήξει τη σχέση των δύο χωρών.
Ο Biden έχει πει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν μια σύγκρουση με τη Ρωσία, αλλά η Ουάσινγκτον θα απαντήσει με στιβαρό τρόπο αν η Μόσχα εμπλακεί σε επιβλαβείς δραστηριότητες.
Η Μόσχα απαντά πως η Δύση έχει καταληφθεί από αντιρωσική υστερία και πως θα υπεραμυνθεί των συμφερόντων της με όποιον τρόπο θεωρεί κατάλληλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης