Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος ο Putin για Biden: Aντριλίκι χολιγουντιανού τύπου το... φονιάς - Τι είπε για τον Trump

tags :
Κόλαφος ο Putin για Biden: Aντριλίκι χολιγουντιανού τύπου το... φονιάς - Τι είπε για τον Trump
Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας θα συναντηθούν στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη
Σχετικά Άρθρα

Αιχμές κατά του Αμερικανού προέδρου, Joe Biden, εκτόξευσε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό «φονιάς».
Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά -κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News- έκανε λόγο για «αντριλίκι χολιγουντιανού τύπου», ενώ επεσήμανε ότι ο λόγος αυτού του είδους «είναι μέρος της αμερικανικής πολιτικής κουλτούρας, θεωρείται κάτι φυσιολογικό», παρατήρησε, «αλλά εδώ, όχι στην πραγματικότητα.
Αυτό δεν θεωρείται φυσιολογικό εδώ», πρόσθεσε. Σε κάθε περίπτωση, «δεν με ανησυχεί καθόλου».
«Στη διάρκεια της θητείας μου έχω συνηθίσει να δέχομαι επιθέσεις από όλες τις γωνίες, από όλα τα πεδία, με διαφορετικής λογής προσχήματα ή λόγους, διαφορετικού διαμετρήματος και με διάφορους βαθμούς σφοδρότητας -και καμία δεν με εκπλήσσει» είχε δηλώσει νωρίτερα.

Η συνάντηση Biden-Putin και ο Trump

Αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση του με τον Joe Biden, o Putin εξέφρασε την ελπίδα, ο Αμερικανός πρόεδρος να φανεί λιγότερο παρορμητικός από τον προκάτοχο του, Donald Trump.
Ο Ρώσος πρόεδρος περιέγραψε τον Biden ως άνθρωπο «καριέρας» που έχει περάσει «σχεδόν όλη του την ενήλικη ζωή στην πολιτική», ενώ χαρακτήρισε τον Trump τύπο «πολύ ενδιαφέροντα», «ταλαντούχο» τόσο που κατάφερε να εκλεγεί. «Μπορεί να σας αρέσει, ή όχι, πάντως δεν ήταν μέρος του πολιτικού κατεστημένου», ανέφερε και πρόσθεσε πως τον «σέβεται».
Ωστόσο, πρόσθεσε, «διατηρώ την ελπίδα πως ναι, υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα, κάποια μειονεκτήματα, αλλά δεν θα έχουμε παρορμητικές κινήσεις από μέρους του Αμερικανού προέδρου εν ενεργεία», είπε ο Putin, σύμφωνα με την διερμηνεία των δηλώσεών του στα αγγλικά από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο και τη μετάφρασή τους όπως αναρτήθηκε στον ιστότοπό του. Διαπίστωσε ακόμη πως οι διμερείς σχέσεις τα τελευταία χρόνια έχουν φθάσει «στο ναδίρ» τους.

Τα... fake news

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος «fake news», «ψευδή είδηση», δημοσίευμα της εφημερίδας The Washington Post σύμφωνα με το οποίο η Μόσχα ετοιμάζεται να προμηθεύσει με έναν τεχνολογικά εξελιγμένο δορυφόρο το Ιράν που θα επιτρέψει στην Τεχεράνη να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες ως προς την κατασκοπεία.
«Ανοησίες», απάντησε. «Δεν πρόκειται παρά για ψευδή είδηση.
Τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω τίποτα τέτοιο», επέμεινε ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης