Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πρόεδρος Ξενοδόχων Αίγινας στο BN: «Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το νησί θα «βουλιάξει» από επισκέψεις»

Πρόεδρος Ξενοδόχων Αίγινας στο BN: «Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το νησί θα «βουλιάξει» από επισκέψεις»
Αρκετοί οι Αθηναίοι που «ψηφίζουν» Αργοσαρωνικό για την πρώτη απόδραση της χρονιάς
Σχετικά Άρθρα

Στιγμές που θα ξαναθυμίσουν καλοκαίρι ετοιμάζονται να ξαναζήσουν τα νησιά του Αργοσαρωνικού, όπου τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένη ζήτηση και κινητικότητα σε κρατήσεις.
Αρκετοί Αθηναίοι και κάτοικοι γύρω περιοχών επιλέγουν κοντινούς (και οικονομικούς) προορισμούς για το πρώτο τριήμερο «ελευθερίας» και ήδη τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από την πρωτεύουσα αναμένεται να πάρουν και την πρώτη γενναία «οικονομική ανάσα», αφού πολλές επιχειρήσεις θα δουν τα ταμεία τους να γεμίζουν.
«Αν και δεν προβλέπεται να ξαναζήσουμε σύντομα μέρες του 2019, ωστόσο φέτος αναμένεται να είναι η χρονιά της Αίγινας.
Κρατήστε το αυτό που σας λέω:
Η Αίγινα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα «βουλιάξει» από επισκέψεις», δηλώνει στο BN, o πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού κ. Σταύρος Καλαμάκης, ο οποίος εκτιμά ότι το δεύτερο Σαββατοκύριακο που θα ακολουθήσει, θα είναι και το πρώτο «πάρα πολύ δυνατό» του καλοκαιρού, αφού οι πληρότητες στα καταλύματα του νησιού «σίγουρα θα ξεπεράσουν το 80%». Επιπλέον η Αίγινα, σύμφωνα με τους ντόπιους επιχειρηματίες δέχεται και πολλές επισκέψεις αυθημερόν, ενώ ενδεικτικό του ότι «άνοιξε η όρεξη των Αθηναίων για κοντινές αποδράσεις» είναι και το γεγονός ότι μόνο την περασμένη Παρασκευή, μετρήθηκαν 23 δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς – Αίγινα προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση που υπήρξε.

Κινητικότητα σε Ύδρα, Πόρο, Σπέτσες

«Όταν κάτι το κάνεις τόσο δύσκολο, το κάνεις και απαγορευτικό», δηλώνει στο BN η πρόεδρος των ξενοδόχων Ύδρας κ. Μαρία Πιερρουτσάκου Κλαδάκη, σχολιάζοντας τα «μαύρα μαντάτα» από τη βρετανική αγορά που δεν ενέταξε τελικά την Ελλάδα στην «πράσινη» λίστα της. Η χώρα μας όπως όλα δείχνουν, θα χρειαστεί να περιμένει μερικές εβδομάδες ακόμη για να λάβει την απαραίτητη έγκριση, ενώ πλέον οι επιχειρηματίες του νησιού μεταθέτουν τις ελπίδες τους για να δουν πραγματικές αφίξεις από τα μέσα Ιουλίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η ίδια, κάνει λόγο για «βροχή ακυρώσεων» από επίδοξους Βρετανούς ταξιδιώτες οι οποίοι είχαν επιλέξει την Ύδρα για τις διακοπές τους τον Μάιο και τον Ιούνιο και την τελευταία στιγμή έκαναν πίσω ακολουθώντας τις εξελίξεις, για να μην κλειστούν στα σπίτια τους για δέκα ημέρες μετά την επιστροφή τους στη χώρα τους και να μη χρειαστεί να υποβληθούν σε αλλεπάλληλα τεστ για τον κορωνοϊό.
«Υπάρχει ζήτηση, γίνονται κρατήσεις από Έλληνες πελάτες κυρίως για το τριήμερο και έτσι, αναμένουμε να έχουμε αυξημένη κίνηση στο νησί από την εσωτερική αγορά, επειδή χάθηκε και το Πάσχα», σημειώνει η κυρία Κλαδάκη και υπενθυμίζει ότι ο εμβολιασμός πήγε «πολύ καλά στο νησί», κάτι που σίγουρα «έπαιξε το ρόλο του». Για την ίδια, η διστακτική κίνηση των προηγούμενων ημερών αναμένεται να αλλάξει προς το θετικότερο τα Σαββατοκύριακα κυρίως, ενώ οι επιχειρηματίες του νησιού τηρούν στάση αναμονής για την πολυπόθητη έλευση της «πολύ σημαντικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου» που θα κρίνει και την πορεία των τουριστικών εσόδων. «Έχουμε Γάλλους από τον Μάιο που μας προτιμούν, κάποιοι από τους οποίους διαθέτουν και σπίτια στην Ύδρα, ενώ έχουν μετατεθεί γάμοι για τον Σεπτέμβριο, ο οποίος όπως φαίνεται θα είναι και ο πιο «δυνατός» μας μήνας», προσθέτει.
Η απελευθέρωση των μετακινήσεων και οι υψηλές θερμοκρασίες «σπρώχνουν» αρκετούς Αθηναίους σε Σπέτσες, Πόρο και Αγκίστρι που αποτελούν επίσης πρώτη επιλογή εκείνων που θα θελήσουν να ταξιδέψουν εκτός Αττικής.
Ξενοδόχοι, εστιάτορες και καταστηματάρχες ευελπιστούν να έχουν αρκετό κόσμο και ποντάρουν στην εγγύτητα των προορισμών τους με την πρωτεύουσα, στις οικονομικότερες μετακινήσεις έναντι άλλων και στις ομορφιές του Αργοσαρωνικού ώστε να καταφέρουν να πάρουν «μια πρώτη δόση κανονικού καλοκαιριού» που θα αναπτερώσει τις ελπίδες τους για τη συνέχεια.

Αργοσαρωνικός, safe επιλογή για τους Αθηναίους

Τους ΄Ελληνες και για να ακριβολογούμε τους Αθηναίους, περιμένουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπως και οι επαγγελματίες της εστίασης στα νησιά του Αργοσαρωνικού όλα τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου που απομένουν, για τους οποίους θεωρούν ότι η περιοχή τους αποτελεί την «ασφαλή» επιλογή προορισμού.
Στην Αίγινα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η πληρότητα ήταν πάνω από 70%, ενώ για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος προβλέπεται να ξεπεράσει το 80%, αν σκεφτεί κανείς ότι θα ανοίξουν και όλα τα καταλύματα τους φιλόξενους χώρους τους για να υποδεχτούν τουρίστες.
Το νησί διαθέτει 59 ξενοδοχεία με 3, 5 χιλιάδες κλίνες, περίπου 1000 ενοικιαζόμενα δωμάτια και «άπειρα Airbnb» σύμφωνα με τους κατοίκους του.
Οι τιμές για ένα δίκλινο ξεκινούν από 35 ευρώ και φτάνουν περίπου στα 90 ευρώ τη βραδιά, ενώ το κόστος μετακίνησης από 8,5 ευρώ.
«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε ότι το κλίμα από τη γαλλική αγορά αλλάζει προς το θετικότερο και έτσι έχουμε αρχίσει να δεχόμαστε κρατήσεις από τουρίστες του εξωτερικού. Σίγουρα οι Έλληνες είναι σημαντικοί επισκέπτες και «ζωηρεύουν» το νησί, αλλά από τη στιγμή που μετράμε πληρότητες, για εμάς όλοι πελάτες μας είναι και είναι ευπρόσδεκτοι», λέει ο κ. Καλαμάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο προορισμός επενδύει και στο θρησκευτικό συναίσθημα, καθώς ο ναός του Αγίου Νεκταρίου δέχτηκε το 2019, 500 χιλιάδες επισκέψεις, ενώ το νησί 870 χιλιάδες εκδρομείς. Την ίδια χρονιά, η Αίγινα, το Αγκίστρι, η Ύδρα, ο Πόρος και οι Σπέτσες μέτρησαν συνολικά περίπου 2.5 εκατ. επισκέψεις.

Νένα Ουζουνίδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης