Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιες είναι οι 7 τάσεις στα ταξίδια του καλοκαιριού

Ποιες είναι οι 7 τάσεις στα ταξίδια του καλοκαιριού
Στις ΗΠΑ, υπήρξε αύξηση των διακοπών εμβολίων ή «εμβολιασμών», με 1 στους 3 Αμερικανούς να δηλώνουν ότι σχεδιάζουν ή έχουν ήδη κάνει διακοπές για να γιορτάσουν τον εμβολιασμό

Η Expedia αποκαλύπτει τις 7 τάσεις στα ταξίδια το καλοκαίρι του 2021. Τα τελευταία παγκόσμια δεδομένα και έρευνες του Ομίλου Expedia δείχνουν ότι η ζήτηση για ταξίδια επιστρέφει.
Το πρώτο τρίμηνο του 2021 σημειώθηκε αύξηση των μηνιαίων όγκων αναζήτησης που σχετίζονται με ταξίδια.
Συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις σχετικά με τη διάθεση εμβολίων COVID-19 και τις παγκόσμιες ταξιδιωτικές οδηγίες έχουν αυξηθεί, αντικατοπτρίζοντας την αύξηση της αισιοδοξίας μεταξύ των ταξιδιωτών που επιθυμούν να εξερευνήσουν ξανά.
Στις ΗΠΑ, υπήρξε αύξηση των διακοπών εμβολίων ή «εμβολιασμών», με 1 στους 3 Αμερικανούς να δηλώνουν ότι σχεδιάζουν ή έχουν ήδη κάνει διακοπές για να γιορτάσουν τον εμβολιασμό.
Αυτή είναι μια από τις πολλά υποσχόμενες τάσεις της ταξιδιωτικής βιομηχανίας του 2021 που επισημαίνονται στην πρώτη τριμηνιαία Έκθεση Τάσεων ανάκτησης ταξιδιού.

Expedia: Ποιες είναι οι 7 τάσεις στα ταξίδια του καλοκαιριού

Οι ταξιδιώτες αντισταθμίζουν τον χαμένο χρόνο με μεγαλύτερα ταξίδια

Μαζί με τα περισσότερα ταξίδια, οι ταξιδιώτες σχεδιάζουν επίσης να περνούν περισσότερο χρόνο στους προορισμούς τους.
Όπως δείχνει η Έκθεση για την Τάση ανάκτησης ταξιδιού, η έρευνα της Vrbo αποκαλύπτει ότι οι ταξιδιώτες έχουν 75% περισσότερες πιθανότητες να κάνουν κράτηση για τουλάχιστον επτά διανυκτερεύσεις σε εξοχικές κατοικίες αυτό το καλοκαίρι, υπερβαίνοντας τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Τα εσωτερικά ταξίδια παραμένουν η κορυφαία επιλογή

Μία από τις μεγάλες τάσεις του καλοκαιριού για ταξίδια το 2021 είναι ότι πολλοί άνθρωποι θα συνεχίσουν να κάνουν ταξίδια πιο κοντά στο σπίτι. Χρησιμοποιώντας προσωπικά ή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα αντί να πετούν.
Η έρευνα δείχνει ότι τα οδικά ταξίδια θα ξεπεράσουν τις κρατήσεις πτήσεων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Διακοπές με εργασία πριν την επιστροφή στο γραφείο

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται, πολλοί εργαζόμενοι αναμένουν να επιστρέψουν σύντομα στο γραφείο. Και θέλουν να περάσουν σε μία ακόμη περίοδο διακοπών με δουλειά πριν το κάνουν.

Τα πρωτόκολλα υγιεινής είναι εδώ για να μείνουν

Τα πρωτόκολλα υγιεινής δεν θα εξαφανιστούν παρά την διάθεση εμβολιασμού.
Αντ ‘αυτού, οι προσπάθειες υγιεινής θα συνεχίσουν να εξελίσσονται για να καθησυχάσουν τους ταξιδιώτες ότι είναι ασφαλές να κάνουν κράτηση ξανά.

Οι παραλίες top επιλογή

Οι παραλίες είναι καταφύγιο για ξεκούραση, χαλάρωση και αναζωογόνηση, Και τώρα περισσότερο από πότε.
Μετά από περισσότερο από ένα έτος άγχους, πολλοί λαχταρούν τη ζεστή άμμο και τα σπασμένα κύματα.
Το 45% των ταξιδιωτών αναφέρουν ότι σκέφτονται να κάνουν διακοπές στην παραλία τους επόμενους 18 μήνες.
Σε συνδυασμό με την αύξηση των αναμενόμενων οδικών ταξιδιών αυτό το καλοκαίρι, αυτό είναι καλό νέο για τους εμπόρους προορισμού που προωθούν παραλιακά θέρετρα και άλλες τοποθεσίες σε απόσταση οδήγησης από τις ακτές.

Τα διεθνή ταξίδια βρίσκονται στον ορίζοντα

Τα διεθνή ταξίδια δείχνουν ελπιδοφόρα σημάδια επιστροφής στο εγγύς μέλλον. Ενώ η διάθεση εμβολίων ποικίλλει από περιοχή σε περιοχή, υπάρχει η προθυμία μεταξύ εκείνων που έχουν εμβολιαστεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο κράτησης ενός διεθνούς ταξιδιού.
Ιδιαίτερα εντός των διαδρόμων ταξιδιού μεταξύ χωρών που έχουν αντιμετωπίσει επιτυχώς τον κορωνοϊό.
Η περιοχή EMEA ηγείται αυτής της τάσης. Οι αναζητήσεις 91 ημερών ή περισσότερο αντιπροσώπευαν σχεδόν το 40% των διεθνών αναζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2021, από περίπου 25% το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Ο βιώσιμος τουρισμός συνεχίζει να αναπτύσσεται

Ένα από τα αποτελέσματα των περιορισμών ταξιδιού του περασμένου έτους ήταν το αυξημένο ενδιαφέρον για λιγότερο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα και τοποθεσίες.
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πλούσιες εμπειρίες, αλλά όχι σε πολυσύχναστους προορισμούς.
Μετά από μια δύσκολη χρονιά, περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ αναγνωρίζουν τα οφέλη του ταξιδιού και δεσμεύονται για μια συνειδητή προσέγγιση στον τουρισμό.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης