Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν αναβάθμισε την εικόνα των ΗΠΑ σε Γαλλία, Γερμανία ο Biden

Δεν αναβάθμισε την εικόνα των ΗΠΑ σε Γαλλία, Γερμανία ο Biden
z
Την Τετάρτη 9/6 το ταξίδι του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα

O Joe Biden δεν έχει καταφέρει στους περίπου 5 μήνες της θητείας του να αναβαθμίσει την εικόνα και το προφίλ των ΗΠΑ σε Γερμανία και Γαλλία όπως αναφέρει δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία η φήμη των ΗΠΑ ως παγκόσμια ηγέτιδα δύναμη έχει πληγεί ιδιαίτερα από το χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει αφήσει πίσω της περίπου 600.000 νεκρούς.
Σύμφωνα με το Reuters, έρευνα του Marshall Fund και Bertelsmann Foundation της Γερμανίας που έγινε σε 11 κράτη, αναφέρει πως ο Biden δεν έχει καταφέρει να αναβαθμίσει την εικόνα των ΗΠΑ, τη στιγμή που έχει βελτιωθεί περαιτέρω, έστω και οριακά, η φήμη της Κίνας.
«Οι τρεις πρώτοι μήνες της διακυβέρνησης Biden δεν έχει επηρεάσει τις θέσεις των Γάλλων και των Γερμανών» υποστηρίζει η δημοσκόπηση, η οποία έρχεται στη δημοσιότητα λίγα 24ωρα πριν ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρχίσει το ταξίδι του στην Ευρώπη για τη συνάντηση της G7 και τις συνόδους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις το 51% των Γερμανών θεωρεί τις ΗΠΑ ως έναν αξιόπιστο σύμμαχο, θέση την οποία συμμερίζεται το 60% των Γάλλων, το 67% των Βρετανών και το 76% των Πολωνών.
Λιγότερο από το ένα τέταρτο των Τούρκων εμπιστεύονται τις ΗΠΑ, οι οποίες ωστόσο θεωρούν την ΕΕ ως έναν αξιόπιστο εταίρο.
Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες υποστηρίζουν πως οι ΗΠΑ πρέπει να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στην ασφάλεια και στην άμυνα της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης