Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Νορβηγία κήρυξε το τέλος του Covid – 19!

Η Νορβηγία κήρυξε το τέλος του Covid – 19!
Η Νορβηγία είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης στην Ευρώπη και στα τρία κύματα της πανδημίας
Σχετικά Άρθρα

Η πανδημία Covid-19 τελείωσε στη Νορβηγία, σύμφωνα με έναν από τους γιατρούς που ηγούνται της ομάδας κατά του κορωνοϊού στην πλούσια σκανδιναβική χώρα.
Ο Preben Aavitsland, επικεφαλής ιατρός στο τμήμα ελέγχου των λοιμώξεων στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, παρουσίασε την Κυριακή (6/6/6201) ένα γράφημα που δείχνει τη Νορβηγία με το χαμηλότερο ποσοστό μολύνσεων από το τέλος του περασμένου καλοκαιριού και έγραψε:
«Αυτή είναι η πανδημία που έχει τελειώσει».
«Εδώ στη Νορβηγία, η πανδημία τελείωσε.
Μπορούμε να αρχίσουμε να προετοιμάζουμε τον εαυτό μας για την εποχή μετά τον Covid -19», πρόσθεσε.

Η νορβηγική αντίδραση

Η Νορβηγία είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης στην Ευρώπη και στα τρία κύματα της πανδημίας, βοηθούμενη από τη χαμηλή πυκνότητα του πληθυσμού και τη σχετική απομόνωσή της στη βόρεια Ευρώπη, καθώς και την αποφασιστική δράση της κυβέρνησης και των υγειονομικών αρχών κάθε φορά που άρχισαν να αυξάνονται οι λοιμώξεις, αναφέρουν οι Financial Times.
Τα κρούσματα και οι θάνατοι ήταν σημαντικά χαμηλότεροι από τη γειτονική Σουηδία αλλά και τη Δανία, η οποία υιοθέτησε παρόμοια προσέγγιση με τη Νορβηγία.
Ο Aavitsland είπε ότι, με πολύ λίγα νοσοκομεία λόγω του Covid-19 και οι αριθμοί συνεχίζουν να μειώνονται λόγω των αυξανόμενων εμβολιασμών, θα υπάρξουν μόνο μεμονωμένες εστίες στη Νορβηγία στο μέλλον.
Η πρωθυπουργός Erna Solberg έχει αποδώσει τη νίκη επί του ιού στη συμμόρφωση των Νορβηγών με τις επιταγές των ειδικών, στην ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών αλλά και στο γιγαντιαίο κρατικό fund των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που απάλυνε τις οικονομικές επιπτώσεις.

Οι σωστές κινήσεις


«Αυτό που κάναμε σωστά είναι ότι, πρώτα απ 'όλα, κινηθήκαμε σκληρά και άμεσα στην αρχή», είπε στους Financial Times.
Ο Aavitsland δήλωσε ότι θα χρειαστούν ακόμη αρκετά χρόνια για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία παγκοσμίως και πρόσθεσε ότι οι νορβηγικές αρχές θα προσφέρουν όλο και περισσότερο την γνώση τους και εκτός της χώρας.
«Δεν τελειώνει μέχρι να τελειώσει σε κάθε χώρα», πρόσθεσε.
Πάντως δεν συμφωνούν όλοι οι Νορβηγοί υγειονομικοί αξιωματούχοι με την άποψή του ότι η πανδημία έχει λήξει στη χώρα.
Ο Espen Nakstad, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Νορβηγικής Διεύθυνσης Υγείας, προειδοποίησε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει πλήρως στη χώρα και ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να χαλαρώσουν έως ότου όλοι οι ενήλικες λάβουν τη δεύτερη δόση εμβολίου τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο.
«Στη συνέχεια, ελπίζουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε πάλι πολύ φυσιολογικά, ακόμα κι αν η πανδημία δεν έχει τελειώσει εντελώς στη Νορβηγία», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης