Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Οι ΗΠΑ έδωσαν περισσότερα χρήματα στο εργαστήριο της Wuhan για έρευνες από όσα δήλωσε ο Fauci

Αποκάλυψη: Οι ΗΠΑ έδωσαν περισσότερα χρήματα στο εργαστήριο της Wuhan για έρευνες από όσα δήλωσε ο Fauci
Ανακολουθίες Fauci σχετικά με το ακριβές ποσό που διατέθηκε στο εργαστήριο ιολογίας που αποκαλύπτουν ηλεκτρονικά μηνύματα
Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ έδωσαν πάνω από 800.000 δολάρια στο εργαστήριο ιολογίας της Wuhan απ’ όπου πιστεύεται πως διέφυγε ο ιός Sars – Cov2 σύμφωνα με νέα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Αυτό προκύπτει από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), με βάση ερώτηση Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών το 2020 για τη χρηματοδότηση του εργαστηρίου ιολογίας στην Κίνα.
Το συνολικό ποσό που εστάλη μεταξύ των φορολογικών ετών 2014 και 2019 ήταν 826.777 δολάρια, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.
Η χρηματοδότηση διατέθηκε στην EcoHealth Alliance, η οποία διοχέτευσε χρήματα στο εργαστήριο με σκοπό την «κατανόηση του κινδύνου εμφάνισης του κορωνοϊού από νυχτερίδες».

Τι έλεγε ο Fauci και τα μηνύματα

Το συνολικό ποσό είναι διαφορετικό από το ποσό που ανέφερε ο Anthony Fauci, διευθυντής του NIAID, στα μέλη του Κογκρέσου.
«Είχαμε μια καλή συνεργασία με αξιοσέβαστους Κινέζους επιστήμονες που είναι παγκόσμιοι εμπειρογνώμονες στον κορωνοϊό και το κάναμε μέσω μίας μεγαλύτερης επιχορήγησης στην EcoHealth.
Επρόκειτο για ποσό περίπου 600.000 δολαρίων για μία περίοδο πέντε ετών », δήλωσε ο Fauci στα μέλη της Επιτροπής Πιστώσεων του Σώματος κατά τη διάρκεια ακρόασης τον περασμένο μήνα.
Τα email που κυκλοφόρησαν πρόσφατα δείχνουν μια αλυσίδα μηνυμάτων που αφορούν τον Fauci τον Απρίλιο του 2020, όπως γράφουν οι Epoch Times.
Σε αυτά, μία κορυφαίος αξιωματούχος του NIAID, η Emily Erbelding, ενημέρωσε τον Fauci και άλλους ότι η νέα επιχορήγηση προς στην EcoHealth ήταν 3,6 εκατομμύρια δολάρια.
Από αυτά, περίπου 750.000 δολάρια θα διοχετεύονταν στο εργαστήριο της Wuhan.
Περίπου 75.000 δολάρια είχαν ήδη σταλεί στο εργαστήριο κατά το πρώτο έτος της επιχορήγησης, είπε.
«Αυτό είναι υψηλότερο, αλλά όχι εξαιρετικά υψηλότερο από ό, τι αρχικά ανέφερα που ήταν για κάποια προηγούμενη έρευνα», έγραψε ο Hugh Auchincloss, ένας άλλος αξιωματούχος του Ινστιτούτου στον Fauci, ο οποίος απάντησε: «Ευχαριστώ».

Η μεγαλύτερη χρηματοδότηση

Σε ένα άλλο μήνυμα περίπου την ίδια στιγμή, ο Fauci και ο διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας Francis Collins ενημερώθηκαν από αξιωματούχους υγείας ότι ο Λευκός Οίκος «έχει ασπαστεί έντονα τις ανησυχίες» που εξέφρασε ο υπουργός Matt Gaetz, σχετικά με τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ για την έρευνα στην Κίνα.
Οι Fauci και Collins ενημερώθηκαν ότι η εν λόγω μελέτη για πολλές χώρες, η οποία περιελάμβανε την Κίνα, την Ταϊλάνδη, την Καμπότζη, το Λάος, το Βιετνάμ, τη Μαλαισία, την Ινδονησία και τη Βιρμανία, έλαβε 3,7 εκατομμύρια δολάρια για έξι χρόνια και ότι το εργαστήριο Wuhan έλαβε περίπου 826.300 και θα έπαιρνε περίπου 80.000 ετησίως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
«Αυτά τα νέα έγγραφα δείχνουν ότι η χρηματοδότηση για το Ινστιτούτο της Wuhan ήταν μεγαλύτερη από ό, τι έχει πει δημοσίως», δήλωσε ο Tom Fitton επικεφαλής εποπτικού φορέα μέσω του οποίου ελήφθησαν τα μηνύματα.
«Ότι χρειάστηκε ένας χρόνος και μια ομοσπονδιακή αγωγή για να έλθει αυτή η πρώτη αποκάλυψη για τον Covid και τη Wuhan είναι απόδειξη της κάλυψης από το Ινστιτούτο του Fauci», δήλωσε.

«Οι νυχτερίδες ζουν στην Κίνα»

Ο Fauci επέμενε ότι η χρηματοδότηση δόθηκε για κατάλληλη έρευνα που θα μπορούσε να γίνει σωστά μόνο στην Κίνα.
«Είναι σαφές ότι οι νυχτερίδες που έχουν τους κορωνοϊούς είναι στην Κίνα. Δεν βρίσκονται στη Βιρτζίνια ή στη Νέα Υόρκη.
Εκεί βρίσκονται οι νυχτερίδες », δήλωσε ο Fauci στον γερουσιαστή John Kennedy στη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Πιστώσεων της Γερουσίας τον περασμένο μήνα.
Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι η χρηματοδότηση κατευθύνθηκε σε έρευνες ώστε να καταστούν οι κορωνοϊοί πιο μεταδοτικοί, αλλά ο Fauci είπε πως τα χρήματα δεν προορίζονταν για αυτό τον σκοπό.
Ο Kennedy ρώτησε τον Fauci, εάν ήταν σίγουρος πως οι Κινέζοι επιστήμονες, που συχνά εργάζονταν υπό τον έλεγχο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, θα θωράκιζαν το πραγματικό τους επιστημονικό έργο.
«Έχουμε δει τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε και δημοσιεύθηκαν.
Και οι μελέτες είναι δημόσιες και τώρα σε δημόσιες βάσεις δεδομένων.
Τίποτα δεν οδηγεί στο συμπέρασμα, πως εργάστηκαν ώστε ο ιός να γίνει πιο μεταδοτικός», είπε ο Fauci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης