Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα - κορωνοϊός: Πράσινο φως για επείγουσα χρήση του εμβολίου της Sinovac σε παιδιά και εφήβους

Κίνα - κορωνοϊός: Πράσινο φως για επείγουσα χρήση του εμβολίου της Sinovac σε παιδιά και εφήβους
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές Φάσης Ι και ΙΙ, το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει ανοσολογική απόκριση στους μετέχοντες ηλικίας 3-17 ετών,

Την επείγουσα χρήση του εμβολίου κατά της COVID-19 της Sinovac Biotech σε παιδιά και εφήβους ηλικίας μεταξύ 3 και 17 ετών ενέκρινε η Κίνα.
Το πότε θα δοθεί το κινεζικό εμβόλιο της Sinovac σε νεότερες ηλικιακές ομάδες θα εξαρτηθεί από την διαμόρφωση από τις υγειονομικές αρχές των στρατηγικών εμβολιασμού στην Κίνα, σημείωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Yin Weidong, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση κατά τη διάρκεια συνέντευξης που μεταδόθηκε στις 4/6.
Σημειώνεται η εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός στην Κίνα είναι ανοιχτή για άτομα από 18 ετών και άνω, ενώ μέχρι τις 3 Ιουνίου είχαν χορηγηθεί 723.5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.
Οι ανήλικοι, όπως σημείωσε ο Yin Weidong, έχουν μικρότερη προτεραιότητα για εμβολιασμό κατά της COVID-19 σε σύγκριση με τους ηλικιωμένους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα αν προσβληθούν από τον νέο κορωνοϊό.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές Φάσης Ι και ΙΙ, το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει ανοσολογική απόκριση στους μετέχοντες ηλικίας 3-17 ετών, ενώ οι περισσότερες παρενέργειες ήταν ήπιες.

Τρίτη δόση εμβολίου

Η Sinovac έχει ολοκληρώσει και την κλινική δοκιμή Φάσης ΙΙ, στην οποία οι μετέχοντες έλαβαν μια τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου της, αφού είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με τις δύο καθορισμένες δόσεις, ανέφερε ο Yin Weidong.
Μάλιστα, διευκρίνισε ότι όσοι έλαβαν την τρίτη δόση είδαν μια δεκαπλάσια αύξηση στα επίπεδα των αντισωμάτων τους, σε σύγκριση με τα προηγούμενα επίπεδα σε διάστημα μιας εβδομάδας, αλλά και μια εικοσαπλάσια αύξηση σε μισό μήνα.
Ωστόσο, ο ίδιος σημείωσε ότι η Sinovac χρειάζεται ακόμη να ολοκληρώσει μακροπρόθεσμη παρατήρηση της διάρκειας των αντισωμάτων πριν μπορέσει να κάνει μια σύσταση στις αρχές για το πότε θα πρέπει να χορηγείται μια τρίτη δόση του εμβολίου της.
Τέλος, δεδομένα για να λάβει έγκριση για χρήση σε νεότερες ηλικιακά ομάδες υποβάλλει και η υποστηριζόμενη από το κράτος Sinopharm, η οποία έχει αναπτύξει εμβόλιο δύο δόσεων παρόμοιας τεχνολογίας με αυτό της Sinovac, ενώ εμβόλιο της CanSino Biologics, το οποίο υιοθετεί διαφορετική τεχνολογία, εισήλθε στην Φάση ΙΙ δοκιμών για την ηλικιακή ομάδα μεταξύ 6 και 17 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης