Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Bonus 5,5 εκατ. ευρώ στα στελέχη της Motor Oil - Λόγω ταμειακών ροών η μη διανομή μερίσματος

Bonus 5,5 εκατ. ευρώ στα στελέχη της Motor Oil - Λόγω ταμειακών ροών η μη διανομή μερίσματος
Για δεύτερη φορά μόλις από την εισαγωγή της στο ΧΑ το 2001 δε θα δώσει μέρισμα η Motor Oil
Σχετικά Άρθρα

Για λόγους ταμειακών ροών η διοίκηση της Motor Oil δε θα προχωρήσει σε διανομή μερίσματος για τη χρήση 2020, σύμφωνα με όσα θα υποστηρίξει στην επικείμενη γενική συνέλευση της 23ης Ιουνίου, ωστόσο προτείνει τη διανομή κερδών προηγούμενων χρήσεων ύψους 5,5 εκατ. ευρώ σε στελέχη του ομίλου.
Η πρόταση για τη μη διανομή θα δικαιολογηθεί στη γενική συνέλευση ως ακολούθως:
«Η πρόταση για διανομή μερίσματος συνιστά πάντα μία πράξη ισορροπίας για τις εταιρείες καθώς οι διοικήσεις οφείλουν να συνεκτιμούν οικονομικές επιδόσεις προηγούμενων ετών, τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, καθώς επίσης και επενδύσεις που υλοποιούνται ή ενδεχομένως αναληφθούν στο εγγύς μέλλον.
Στην παρούσα φάση, πρωταρχικό μέλημα της Διοίκησης της Εταιρείας είναι η δημιουργία ικανοποιητικών ταμειακών ροών για την κάλυψη των επενδυτικών έργων μετασχηματισμού αναφορικά με τη διύλιση, την απρόσκοπτη λειτουργία του παραγωγικού κυκλώματος του Διυλιστηρίου, τη γεωγραφική επέκταση των δραστηριοτήτων των θυγατρικών του κλάδου λιανικής εμπορίας υγρών καυσίμων, και την ενεργειακή μετάβαση του Ομίλου με την εδραίωσή του στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας η οποία θα συμβάλλει ταυτόχρονα στη βελτίωση του Περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τον περιορισμό των επιπτώσεων της Κλιματικής αλλαγής.

Δύο φορές χωρίς μέρισμα σε 20 χρόνια στο ΧΑ

Η Διοίκηση της Εταιρείας για δεύτερη μόλις φορά μετά την εισαγωγή της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών το 2001, προτείνει στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων τη μη διανομή μερίσματος λόγω των ζημιογόνων οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης 2020.
Η προηγούμενη περίσταση μη διανομής μερίσματος αφορούσε την επίσης ζημιογόνο οικονομική χρήση 2014.
Η Διοίκηση της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α. Ε. διαχρονικά λαμβάνει υπόψη της τα συμφέροντα όλων των ενδιαφερόμενων μερών (stakeholders) και παραμένει συνεπής στην πολιτική μεγιστοποίησης της μερισματικής απόδοσης των μετόχων της εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν».
Αναφορικά με τη διανομή κερδών προηγούμενων χρήσεων στα στελέχη η διοίκηση αναμένεται να σημειώσει στη γενική συνέλευση πως μέσω της ανωτέρω προτεινόμενης διανομής κερδών προηγουμένων χρήσεων στον Πρόεδρο Δ.Σ., στον εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Δ.Σ. και σε συγκεκριμένους Συμβούλους διασφαλίζεται ότι η συνολική τους αποζημίωση παραμένει ανταγωνιστική και για την χρήση 2020 όπως προβλέπει και η εγκεκριμένη Πολιτική Αποδοχών μελών Δ.Σ. της Εταιρείας.
Σύμφωνα με το σχέδιο αποφάσεων ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, θα λάβει τα 2,9 εκατ. ευρώ από τα 5,5 εκατ. ευρώ, ο Ιωάννης Βαρδινογιάννης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος τα 1,61 εκατ. ευρώ, ο Ιωάννης Κοσμαδάκης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος 110 χιλ. ευρώ και ο Πέτρος Τζανετάκης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, 110 χιλ. ευρώ.
Να σημειωθεί πως ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο Ιωάννης Βαρδινογιάννης δε λαμβάνουν μισθοδοσία σε αντίθεση με τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης