Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τον γύρο του κόσμου κάνει το «πείραμα της Αστυπάλαιας» - Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ

Τον γύρο του κόσμου κάνει το «πείραμα της Αστυπάλαιας» - Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ
Αίσθηση κάνει παγκοσμίως το «πείραμα της Αστυπάλαιας» με τα διεθνή ΜΜΕ να προβάλλουν την πρωτοβουλία να μετατραπεί σε «πράσινο» το ελληνικό νησί

Μεγάλα διεθνή πρακτορεία όπως το Bloomberg, το Reuters, το Associated Press και το Γαλλικό Πρακτορείο αλλά και ο γερμανικός Τύπος σχολιάζουν το φιλόδοξο, πρωτοποριακό και μακρόπνοο έργο στο πρώτο ενεργειακά πράσινο νησί της Μεσογείου.
Τα ρεπορτάζ εξηγούν ότι, το απομακρυσμένο ελληνικό νησί θα αντικαταστήσει όλα τα οχήματα ΙΧ όπως επίσης και απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα μέσω υβριδικού συστήματος παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Handelsblatt

«Ένα νησί του Αιγαίου γίνεται το μελλοντικό εργαστήριο για την απανθρακοποίηση στην Ευρώπη», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Haldelsblatt».
«Στην Αστυπάλαια, η ελληνική κυβέρνηση και ο γερμανικός όμιλος VW υλοποιούν ένα πιλοτικό έργο για ολιστική, κλιματικά ουδέτερη ηλεκτρονική κινητικότητα», προσθέτει.
«Η VW θέλει να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση για να μετατρέψει την Αστυπάλαια σε ένα έξυπνο, βιώσιμο νησί τα επόμενα πέντε χρόνια».

hand.jpg

Βloomberg

«H Ελλάδα σχεδιάζει την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια με την βοήθεια των ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen», γράφει το πρακτορείο Bloomberg.
«Η χώρα θα δημιουργήσει υποδομές ανανεώσιμης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων ηλιακών συλλεκτών , σε ένα από τα μικρά νησιά της που θα μετατρέψει ολόκληρο τον στόλο των οχημάτων της σε ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen AG», προσθέτει.

bloomberg.jpg

Reuters

«H Volkswagen παρέδωσε ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να βοηθήσει ένα ελληνικό νησί να γίνει πράσινο», γράφει το Reuters.
«Ο γερμανικός όμιλος παρέδωσε οκτώ ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Αστυπάλαια σε ένα πρώτο βήμα για να καταστεί το νησί «πράσινο», ένα μοντέλο που η κυβέρνηση ελπίζει να επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα».
reuters.jpg

Αssociated Press

«H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ξεκίνησε ένα πενταετές έργο στο μικρό νησί του Αιγαίου, την Αστυπάλαια, για να δοκιμάσει την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων σε περιοχές που μεταβαίνουν στην αειφόρο παραγωγή ενέργειας», όπως σχολιάζει το πρακτορείο Associated Press.
«Η πρωτοβουλία των 20 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβει οικονομική υποστήριξη από την ελληνική κυβέρνηση.
ap_1.jpg

Γαλλικό Πρακτορείο

«Ένα ελληνικό νησί γίνεται πράσινο», γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Η Αστυπάλαια, ένα μικρό ελληνικό νησί 1.300 κατοίκων που επισκέπτονται κάθε χρόνο 70.000 τουρίστες, θα γίνει εργαστήριο απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμαί», προσθέτει.
galliko.jpg

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης