Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ποιοι οι 25 πλουσιότεροι νέοι άνθρωποι διεθνώς – Συνολικά 2.775 κατέχουν 13 τρισ. δολ ή 65 φορές το ελληνικό ΑΕΠ

Ποιοι οι 25 πλουσιότεροι νέοι άνθρωποι διεθνώς – Συνολικά 2.775 κατέχουν 13 τρισ. δολ ή 65 φορές το ελληνικό ΑΕΠ
Με βάση το Visual Capitalist πάνω από 100 δισεκατομμυριούχοι ανήκουν στην γενιά των millennials, γεννήθηκαν μεταξύ των ετών 1981 και 1996
Σχετικά Άρθρα

Υπάρχουν 2.755 δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως και κατέχουν πάνω από 13 τρισεκατομμύρια δολάρια που αυτό μεταφράζεται σε 65 φορές το ΑΕΠ της Ελλάδος.
Με βάση το Visual Capitalist πάνω από 100 δισεκατομμυριούχοι ανήκουν στην γενιά των millennials, γεννήθηκαν μεταξύ των ετών 1981 και 1996.
Αυτή η νέα γενιά αντιπροσωπεύει περίπου το 3,8% όλων των δισεκατομμυριούχων σε παγκόσμια βάση με συνολική καθαρή αξία 573,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Με βάση τα στοιχεία του Forbes, οι 25 πλουσιότεροι δισεκατομμυριούχοι που προέρχονται από την γενιά των millennials είναι οι εξής.
Millenniallssss.jpg

Σημείωση: Το Forbes ταξινόμησε τους δισεκατομμυριούχους με βάση τα δεδομένα του 2021.
Για όσους είναι λίγο πάνω ή κάτω από το ηλικιακό εύρος των Millennials, δηλαδή εκείνοι που είναι σήμερα 24 ή 40 ετών (δηλαδή θα μπορούσαν να είχαν γεννηθεί είτε το 1996/1997 είτε το 1980/1981), εάν το έτος γέννησής τους δεν μπορούσε να προσδιοριστεί με ακρίβεια, έμειναν εκτός αυτής της κατάταξης.

Ποιοι είναι οι δισεκατομμυριούχοι Millennial;

Οι μεγαλύτεροι της γενιάς των Millennials θα γίνουν 40 το 2021, ενώ οι νεότεροι θα είναι 25 ετών.
Αυτό σημαίνει ότι οι δισεκατομμυριούχοι Millennials είναι γενικά οι νεότεροι δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο, εκτός από δύο Wang Zelong της Κίνας ηλικίας 24, και Kevin David Lehmann από τη Γερμανία ηλικίας 18.
Οι ΗΠΑ φιλοξενούν τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους millennials συνολικά 33, με την Κίνα να έρχεται δεύτερη με 23
Στις ΗΠΑ, οι δισεκατομμυριούχοι millennials συνδέονται συχνά με αξιοσημείωτες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Snapchat, η Airbnb και το Facebook.
Άλλοι είναι κληρονόμοι τεράστιων οικογενειακών περιουσιών όπως ο Lukas Walton - εγγονός του Sam Walton, ο ιδρυτής της Walmart που ήταν η πλουσιότερη οικογένεια της Αμερικής.

Στην Κίνα, μερικοί δισεκατομμυριούχοι millennials, ξεχωρίζουν πραγματικά, όπως η ιδρυτής της Relx, Kate Wang.
Η 39χρονη ξεκίνησε την εταιρεία ηλεκτρονικών τσιγάρων και vape μόλις πριν από τρία χρόνια, σε ηλικία 36 ετών και σύντομα θα κατέχει το τίτλο της πλουσιότερης γυναίκας στην Κίνα.

Η προοπτική των δισεκατομμυριούχων

Συνολικά, οι δισεκατομμυριούχοι είχαν συνολική καθαρή αξία 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με το 2020 με περίπου 493 νέα άτομα να προστίθενται στη λίστα το 2021.
Στην πραγματικότητα, το 86% όλων των δισεκατομμυριούχων είναι πλουσιότεροι από ό, τι πριν από ένα χρόνο.
Αλλά ας δούμε την λίστα των δισεκατομμυριούχων και πως αύξησαν την περιουσία τους:

  • Mark Zuckerberg: +35 δισεκατομμύρια δολάρια
  • Zhang Yiming: +19,4 δισεκατομμύρια δολάρια
  • Yang Huiyan: +9,3 δισεκατομμύρια δολάρια
  • Dustin Moskovitz: +8,5 δισεκατομμύρια δολάρια
  • Su Hua: +14,9 δισεκατομμύρια δολάρια

Για καθέναν από τους κορυφαίους 25 Millennials δισεκατομμυριούχους, η καθαρή αξία είτε αυξήθηκε είτε παρέμεινε αμετάβλητη (ή απέκτησαν τον τίτλο του δισεκατομμυριούχου). Αυτό ισχύει για όλους εκτός από ένα άτομο – τον Lukas Walton, του οποίου η καθαρή αξία μειώθηκε κατά σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2020 έως το 2021.

Ο μέσος όρος των Millennials

Ενώ υπάρχουν περίπου 106 δισεκατομμυριούχοι millennials παγκοσμίως, η συνολική καθαρή αξία της περιουσίας τους υπολείπεται των υπόλοιπων δισεκατομμυριούχων.
Πόση οικονομική δύναμη και επιρροή έχει λοιπόν η γενιά των millennials;

Όταν εξετάζουμε τον μέσο πλούτο των millennials στις ΗΠΑ, ο Γενικός Δείκτης Ισχύος δείχνει ότι αυτή η γενιά κατέχει μόνο το 9,6% της οικονομικής δύναμης στις ΗΠΑ.

  • Οι Millennials αποτελούν μόνο το 7% των Αμερικανών επιχειρηματικών ηγετών
  • Διαθέτουν 73 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια
  • Αντιπροσωπεύουν το 13% των ηγετών των μικρών επιχειρήσεων
  • Αποτελούν το 7% των αμερικανών δισεκατομμυριούχων

Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν πάνω από 100 άτομα που κατέχουν περιουσίες δισεκατομμυρίων - και δεδομένου ότι πολλοί βρίσκονται ακόμη στο αρχικό στάδιο της οικονομικής τους σταδιοδρομίας, είναι πιθανό να υπάρχουν πολλοί δισεκατομμυριούχοι millennials που θα δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης