Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Δεν μιλάμε για μαζικό εμβολιασμό παιδιών – Να εμβολιαστούν άμεσα οι άνω των 60

Εξαδάκτυλος: Δεν μιλάμε για μαζικό εμβολιασμό παιδιών – Να εμβολιαστούν άμεσα οι άνω των 60
Προηγούνται οι άνθρωποι που έχουν αυξημένο κίνδυνο από τη νόσο είπε ο κ.Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν μιλάμε για μαζικό εμβολιασμό παιδιών διατύπωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος υποστήριξε πως η σχετική συζήτηση αφορά μόνο τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα.
«Οι εμβολιασμοί παιδιών αφορούν σε παιδιά, τα οποία για κάποιο ιδιαίτερο λόγο υγείας κινδυνεύουν περισσότερο από τα άλλα.
Δεν αφορά μαζικό εμβολιασμό των παιδιών η συζήτηση αυτή τη χρονική στιγμή.
Τα παιδιά κινδυνεύουν ελάχιστα από τον κορωνοϊό και να νοσήσουν βαριά και να έχουν σοβαρές επιπτώσεις» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος ανέφερε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια εκκρεμότητα, την οποία δεν πρέπει να διατηρήσουμε επί μακρόν.
«Ένα 30%-35% των πολιτών άνω των 60 ετών που είναι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν κυρίως από την Covid και είναι οι ομάδες που προστατεύτηκαν από το σύνολο της κοινωνίας επί 15 μήνες με επώδυνο τρόπο, δεν έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν.
Πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα.
Πρέπει πρώτα να λυθεί αυτό το θέμα.
Στη χώρα μας προηγούνται οι άνθρωποι που έχουν αυξημένο κίνδυνο από τη νόσο», επισήμανε ο κ. Εξαδάκτυλος προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή «δεν έχουμε εμβολιασμένους διασωληνωμένους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης